La política catalana topa amb l’església

El Bisbe de Girona demana als polítics que exerceixin amb "responsabilitat i ètica" i sense pensar en les eleccions

Publicitat

El Bisbe de Girona, Francesc Pardo, reclama als polítics que no confonguin l’aritmètica electoral amb la democràcia. En la homilia de la missa de Sant Narcís – patró de la ciutat – ha assenyalat que “exercir el poder amb responsabilitat i conviccions ètiques” no és compatible amb pensar en les properes eleccions. “La vocació política ha de ser sempre un servei a les persones i al bé comú”, ha reblat Pardo. El Bisbe també ha volgut recordar les víctimes provocades pel coronavirus i ha lamentat “les ferides i deshumanització” que ha causat la pandèmia. En aquest sentit, Pardo ha apel·lat a la fe cristiana de la que ha assegurat que també ofereix “salut en plenitud” per a totes les persones que el practiquen.

Atípica missa de Sant Narcís aquest dijous 29 d’octubre. La distància de seguretat ha reduït a un terç l’aforament de l’església de Sant Feliu, on per entrar-hi calia tenir l’entrada prèvia. També calia fer-ho amb mascareta i després d’haver-se rentat bé les mans amb gel hidroalcohòlic que hi havia distribuït a dins de l’església. Tot plegat per evitar un increment de contagis per coronavirus. De fet, la pandèmia ha estat un dels primers elements que ha destacat el Bisbe Pardo en la seva homilia. Ha recordat les víctimes de la covid i ha lamentat les conseqüències que està tenint per a tota la societat en general i la gironina en particular.

“Estem colpejats des de fa mesos per la pandèmia que ens ha impedit poder gaudir plenament de les nostres vides i veiem amb temor els contagis i ens dol la deshumanització que provoca”, ha assenyalat Pardo. El Bisbe ha fet referència a la “dura” crisi econòmica que “està afectant a tantes famílies” i que provoquen “ferides obertes que encara portem pel sofriment” que suposa la situació.

Per tot plegat, Francesc Pardo ha apel·lat a la “fe del cristianisme” per poder sortir d’aquesta pandèmia. “La Salut no és només pastilles i tractaments mèdics pel psiquisme, sinó allò que Déu ens ofereix de manera gratuïta”, ha concretat.

Publicitat

Avís als polítics

Finalment, el religiós també ha volgut advertir als polítics a qui ha demanat que no confonguin els rèdits electorals amb la democràcia. “La vocació política sempre ha de ser al servei de les persones i del bé comú. La responsabilitat política s’ha d’exercir amb responsabilitat, humilitat i conviccions ètiques”, ha remarcat.

Pardo ha recordat que la finalitat no pot ser “pensar en les properes eleccions” i demana als polítics que “serveixin” als ciutadans.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca