Creix el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

El total d'associacions que promouen i contribueixen al creixement del català arriben a les 254

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística continua creixent malgrat el context de pandèmia. Enguany 26 noves entitats s’han incorporat al registre que agrupa entitats privades sense finalitat de lucre, organitzacions sindicals i empresarials, col·legis professionals i altres corporacions de dret públic que fan projectes de foment de la llengua catalana, i activitats que promouen actituds positives envers la llengua o que contribueixen a fer-ne créixer el coneixement o l’ús. Són, doncs, “col·laboradores fonamentals” en la promoció de la llengua catalana que impulsa el Govern. En total el Cens arriba l’any 2020 a la xifra de 254 entitats que pertanyen a l’àmbit cultural i lingüístic.

Publicitat

Per exemple, hi ha la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, formada per 31 federacions de cultura popular, que amb 19 entitats més formen part de l’Institut Ramon Muntaner, que també és al cens; la Societat d’Ensenyament i Recerca del Català com a llengua estrangera o el Centre d’Estudis Mont-rogencs. També, de l’àmbit de la integració social i dels joves i el lleure, hi ha la Societat Catalana de la Ciència-Ficció i Fantasia; l’Associació Gamingcat, que fomenta la presència del català en l’entorn dels videojocs i els e-esports.

Cada any, de l’1 de gener al 30 d’abril, les entitats poden sol·licitar la renovació o inclusió al cens. Les donacions a favor de fundacions o associacions que hi figuren desgraven en l’impost sobre la renda de les persones físiques. El cens es va iniciar l’any 2002 amb 22 entitats.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca