ASPEC·SPS demana la dimissió de Bargalló per la “nefasta gestió” de la pandèmia als centres educatius

El sindicat veu una "asimetria claríssima" entre primària i secundària

Publicitat

ASPEC-SPS ha demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el seu equip per la “nefasta” gestió de la pandèmia. El sindicat ha apunta tque la incidència de la covid és “elevadíssima” a escoles i instituts i ha afegit que es dona una “asimetria claríssima” entre primària i secundària. “És inadmissible que el Departament parli encara d’escoles segures”, ha afirmat. Segons dades del sindicat, a primària hi ha un 38% de centre sense cap cas informat i la mitjana de casos positius de covid-19 per centre és de 2,34, amb una incidència d’aproximadament un alumne de cada 200. En canvi, a secundària apunten a només un 11,2% de centres sense cap positiu, una mitjana de 7,44 per centre i una incidència d’un alumne de cada 70.

A més, asseguren que en un 28,2% dels centres s’han registrat 10 o més casos i que hi ha centres que han informat de fis a 67 alumnes positius.

El sindicat ha assegurat que aquetes dades “palesen el fracàs absolut de les polítiques que ha seguit el Departament d’Educació” en relació a la pandèmia i la prevenció del contagi als centres. “No es pot seguir dient que les escoles són segures i negant la realitat”, ha afirmat. ASPEC·SPS ha reclamat l’adopció immediata de les mesures de prevenció que ja han reivindicat des de l’inici de curs, com la distància de seguretat i la reducció de les ràtios.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca