ASPEC·SPS demana la dimissió de Bargalló per la “nefasta gestió” de la pandèmia als centres educatius

El sindicat veu una "asimetria claríssima" entre primària i secundària

ASPEC-SPS ha demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i el seu equip per la “nefasta” gestió de la pandèmia. El sindicat ha apunta tque la incidència de la covid és “elevadíssima” a escoles i instituts i ha afegit que es dona una “asimetria claríssima” entre primària i secundària. “És inadmissible que el Departament parli encara d’escoles segures”, ha afirmat. Segons dades del sindicat, a primària hi ha un 38% de centre sense cap cas informat i la mitjana de casos positius de covid-19 per centre és de 2,34, amb una incidència d’aproximadament un alumne de cada 200. En canvi, a secundària apunten a només un 11,2% de centres sense cap positiu, una mitjana de 7,44 per centre i una incidència d’un alumne de cada 70.

Publicitat

A més, asseguren que en un 28,2% dels centres s’han registrat 10 o més casos i que hi ha centres que han informat de fis a 67 alumnes positius.

El sindicat ha assegurat que aquetes dades “palesen el fracàs absolut de les polítiques que ha seguit el Departament d’Educació” en relació a la pandèmia i la prevenció del contagi als centres. “No es pot seguir dient que les escoles són segures i negant la realitat”, ha afirmat. ASPEC·SPS ha reclamat l’adopció immediata de les mesures de prevenció que ja han reivindicat des de l’inici de curs, com la distància de seguretat i la reducció de les ràtios.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca