“Volen criminalitzar la lluita no-violenta”

Cuixart demana la llibertat dels detinguts per la Guàrdia Civil

Publicitat

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha demanat la llibertat dels detinguts per la Guàrdia Civil en l’operació d’aquest dimecres contra diversos empresaris i altres persones de l’entorn del procés: Volen criminalitzar la lluita no-violenta de la ciutadania, convertim la impotència en més determinació que mai. Abraçada grossa a totes les famílies”, ha piulat a Twitter, en un missatge fet arribar des de Lledoners. Han estat detinguts de moment Oriol Soler, vinculat a ERC, Josep Lluís Alay, director de l’oficina de Carles Puigdemont, i David Madí, excàrrec de CiU, en un operatiu contra empresaris propers al procés, han confirmat a l’ACN fonts coneixedores. Segons ‘El Confidencial’, també estaria detingut Xavier Vendrell, exdirigent d’ERC.

La Guàrdia Civil els investigaria per la seva vinculació amb el moviment Tsunami Democràtic, apunta el mateix mitjà. L’institut armat ha confirmat a l’ACN que hi ha una operació tutelada pel jutjat d’instrucció número 1, amb secret d’actuacions. Hi ha diverses entrades i registres en marxa i també detinguts. Se’ls investiga per malversació, blanqueig de capitals i prevaricació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca