Torra explica per què cal votar ‘No’ a l’estat d’alarma

El president inhabilitat critica que no vagi acompanyat de compensacions econòmiques i que no resolgui els "grans temes"

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha defensat el vot en contra a l’estat d’alarma que se sotmetrà a votació aquest dijous al Congrés. A través del seu compte de Twitter, Torra ha argumentat que només cedeix “competències limitades” i no resol els “grans temes” com són el confinament domiciliari i el teletreball, sinó que continua centralitzant les decisions i “lligant de mans i peus” el Govern. També denuncia que l’estat d’alarma no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries i reclama “un control parlamentari quinzenal de qualsevol mesura”. Els quatre diputats del PDeCAT al Congrés ja han anunciat que hi votaran a favor però el grup de JxCat, en el què estan integrats, encara no ha aclarit el sentit del vot.

Publicitat

Un altre dels arguments per votar ‘no’ a l’estat d’alarma és, segons Torra, que davant la “repressió sistemàtica i continua” de l’estat espanyol “l’exigència de l’amnistia i el dret d’autodeterminació és un deure moral que ja no es pot ajornar més”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca