Torra explica per què cal votar ‘No’ a l’estat d’alarma

El president inhabilitat critica que no vagi acompanyat de compensacions econòmiques i que no resolgui els "grans temes"

Publicitat

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha defensat el vot en contra a l’estat d’alarma que se sotmetrà a votació aquest dijous al Congrés. A través del seu compte de Twitter, Torra ha argumentat que només cedeix “competències limitades” i no resol els “grans temes” com són el confinament domiciliari i el teletreball, sinó que continua centralitzant les decisions i “lligant de mans i peus” el Govern. També denuncia que l’estat d’alarma no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries i reclama “un control parlamentari quinzenal de qualsevol mesura”. Els quatre diputats del PDeCAT al Congrés ja han anunciat que hi votaran a favor però el grup de JxCat, en el què estan integrats, encara no ha aclarit el sentit del vot.

Un altre dels arguments per votar ‘no’ a l’estat d’alarma és, segons Torra, que davant la “repressió sistemàtica i continua” de l’estat espanyol “l’exigència de l’amnistia i el dret d’autodeterminació és un deure moral que ja no es pot ajornar més”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca