Torra explica per què cal votar ‘No’ a l’estat d’alarma

El president inhabilitat critica que no vagi acompanyat de compensacions econòmiques i que no resolgui els "grans temes"

El president de la Generalitat inhabilitat Quim Torra ha defensat el vot en contra a l’estat d’alarma que se sotmetrà a votació aquest dijous al Congrés. A través del seu compte de Twitter, Torra ha argumentat que només cedeix “competències limitades” i no resol els “grans temes” com són el confinament domiciliari i el teletreball, sinó que continua centralitzant les decisions i “lligant de mans i peus” el Govern. També denuncia que l’estat d’alarma no va acompanyat de mesures econòmiques compensatòries i reclama “un control parlamentari quinzenal de qualsevol mesura”. Els quatre diputats del PDeCAT al Congrés ja han anunciat que hi votaran a favor però el grup de JxCat, en el què estan integrats, encara no ha aclarit el sentit del vot.

Publicitat

Un altre dels arguments per votar ‘no’ a l’estat d’alarma és, segons Torra, que davant la “repressió sistemàtica i continua” de l’estat espanyol “l’exigència de l’amnistia i el dret d’autodeterminació és un deure moral que ja no es pot ajornar més”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Tres webs de la Generalitat deixen al descobert correus electrònics i contrasenyes

La Generalitat de Catalunya ha detectat vulnerabilitats en tres pàgines web pròpies que haurien deixat al descobert correus electrònics i contrasenyes, segons ha avançat...

Unides Podem fa una crida a eliminar el “secessionisme fiscal” de Madrid

Unides Podem ha assegurat que una via per solucionar la "crisi territorial" del país passa per eliminar el "secessionisme fiscal" de Madrid, el 'dumping...

Catalunya participa en un projecte europeu per a la inclusió de nenes i dones gitanes

La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, amb el Programa del Poble Gitano i de la Innovació Social, participa en...

Felipe González s’emprenya

L'expresident del Govern espanyol Felipe González ha avisat aquest dijous a l'executiu de Pedro Sánchez que no es pot construir un "projecte de futur"...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca