El nombre d’hipoteques sobre habitatges cau un 23,5% a l’agost a Catalunya

L'import mitjà per cada préstec es va situar en els 161.825 euros

El nombre d’hipoteques sobre habitatges va caure un 23,5% a l’agost en relació al mateix mes de l’any passat, segons les dades provisionals de l’Estadística d’Hipoteques de l’INE. Concretament, es van signar 2.787 operacions, un 36,7% menys respecte al juliol. Pel que fa el capital prestat, va pujar fins als 451 milions d’euros, un 11,1% menys que a l’agost del 2019 i un 38,4% menys que el mes anterior. El capital mitjà per préstec es va situar en els 161.825 euros. Al conjunt de l’Estat, el descens va ser molt més moderat, del 3,4%, fins als 19.825 habitatges, un 23,8% menys que a juliol. El capital prestat va ser de 2.670 milions d’euros, un 0,5% anual més, mentre que l’import mitjà es va situar en els 134.678 euros.

Publicitat

Catalunya va ser el territori de l’Estat que va registrar la major caiguda en la constitució d’hipoteques a l’agost, amb un 23,5% anual; seguit del País Valencià, amb un 23,4% menys i el País Basc, amb un 6,3% menys.

Per demarcacions, a la de Barcelona es van signar 2.042 hipoteques, xifra que representa un descens del 17,7% respecte a l’agost del 2019, mentre que l’import mitjà es va situar en els 356,2 milions d’euros, un 10,7% menys. L’import mitjà de les hipoteques es va situar en els 174.429 euros.

A les comarques de Girona es on es va produir la major caiguda, amb un 302 operacions, és a dir, un 48,% menys en comparació a l’agost de l’any passat. El capital prestat es va mantenir pràcticament estable, amb 48,7 milions d’euros, un 0,24% menys. Per tant, l’import mitjà per hipoteca es va situar en els 161.215 milions d’euros.

Pel que fa a les comarques de Lleida, es van signar 117 hipoteques, és a dir un 19,3% menys que el mateix mes de l’any passat, segons les dades provisionals de l’INE. El capital prestat va ser de 10,7 milions d’euros, un 32% menys, i l’import mitjà per hipoteca va ser de 91.290 euros.

Per últim, a les comarques de Tarragona, es van concretar 326 préstecs hipotecaris, un 25% menys que a l’agost del 209, mentre que l’import prestat va pujar fins als 35,4 milions d’euros, un 18,7% menys, i l’hipoteca es va situar en uns 108.757 euros de mitjana.

Per comunitats autònomes, Andalusia va liderar la constitució d’hipoteques, amb 3.689, seguit de la Comunitat de Madrid, amb 3.059 i Catalunya, amb 2.787. Les comunitats on es va prestar més capital van ser les de Madrid (633,1 milions d’euros), Catalunya (451 milions d’euros) i Andalusia (416,8 milions d’euros).

Al conjunt de l’Estat, per a les hipoteques sobre habitatges, el tipus d’interès mig va ser del 2,49% de termini mig de 24 any, El 50,6% de les hipoteques sobre habitatges es va constituir a tipus variable i el 49,4% a tipus fix, amb uns interessos mitjans del 2,18% i del 2,87%, respectivament.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca