Barcelona signa contractes amb els propietaris de 22 pisos turístics per destinar-los a lloguer social per a 80 persones

Cinc empresaris del sector turístic han cedit apartaments que tindran un lloguer de 700 a 1.200 euros

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha signat els primers contractes amb propietaris de pisos turístics destinats a habitatge social. Concretament, ha signat contractes amb cinc propietaris de 22 apartaments turístics, que tindran una capacitat per a 80 persones. “És un programa guanyador i una col·laboració necessària i positiva”, ha assegurat la regidora de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGBTI, Laura Pérez. La regidora ha remarcat que amb la caiguda del turisme per la pandèmia el sector turístic té molts pisos moblats que estan buits, mentre que la capital catalana necessita habitatge social, pel que creu que és un benefici pels dos interessos.

Els propietaris dels habitatges han signat un contracte de lloguer i percebran de l’Ajuntament rendes d’entre 700 i 1.200 euros mensuals en funció de les característiques del pis i del temps que el tinguin a disposició dels serveis municipals. Aquest lloguer és temporal i està previst que tingui una durada d’entre 12 mesos i tres anys.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca