L’Acadèmia del Cinema Català homenatja les tretze sales centenàries que encara estan en actiu

Passola crida a no caure en el desànim per la pandèmia i reivindica l'esperit de superació del sector

L’Acadèmia del Cinema Català ha homenatjat aquest dimarts les sales de cinema que van iniciar les seves projeccions fa més de 100 anys i encara avui encara estan en actiu. En són tretze en el conjunt de Catalunya, repartides arreu del territori, i que des d’aquest dimarts lueixin una placa commemorativa. La presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, rebutja caure en el desànim per la pandèmia i ha reivindicat les sales com “la millor manera de veure el cinema” perquè reuneix les condicions idònies d’imatge i so per “captar l’emoció de l’art cinematogràfic”. L’homenatge ha inclòs l’elaboració d’un catàleg digital que recull la història de les tretze sales i que ha anat a càrrec del periodista Toni Vall.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes