eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  Iceta defensa que l’estat d’alarma “no és un obstacle” per a les eleccions catalanes

  "El problema no és el 14 de febrer, el problema és pensar en un horitzó prou ampli"

  El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que el decret d’estat d’alarma “no és un obstacle perquè se celebrin unes eleccions”, en referència als comicis catalans que es preveuen el 14 de febrer, perquè aquesta norma introdueix una disposició que deixa al marge la convocatòria electoral.

  En una entrevista aquest dimarts a RNE que ha recollit Europa Press, Iceta ha assegurat que “el problema no és el 14 de febrer, el problema és pensar en un horitzó prou ampli”, pel que fa a la pròrroga del decret.

  Publicitat

  També ha recordat que en les pròrrogues de l’estat d’alarma de la primera onada de coronavirus hi va haver “partits que no van votar la pròrroga, o alguna com a mínim”.

  “Jo crec que ara tots hem pogut reflexionar prou com per veure que per fer front a aquest virus tenim armes, però tampoc són infinites, i una justament és confinar de manera total o parcial, restringir la mobilitat”, ha defensat.

  A més, ha recalcat que per restringir un dret fonamental cal un instrument jurídic concret com el decret d’estat d’alarma: “No pot ser arbitrari, necessitem l’estat d’alarma perquè diem a la gent ‘avui no et pots moure’ o ‘durant aquestes hores no et pots moure’ o ‘no pots anar al municipi del costat”.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca