El jutge ratifica el tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell

Desestima el recurs del fiscal i assenyala que la semillibertat "no és una gràcia, o indult atenuat" sinó una manera de complir condemna

El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya ha desestimat aquest dimarts el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, amb la qual cosa totes dues conservaran aquest grau penitenciari de semillibertat, ha informat el TSJC.

Publicitat

El magistrat titular del jutjat encarregat de les presons de Puig de les Basses –Figueres (Girona)– i la presó de dones de Barcelona Wad-Ras, on es troben Bassa i Forcadell, ha descartat el recurs del fiscal contra el seu tercer grau.

A l’agost, la titular del jutjat de vigilància penitenciària 5, encarregada de la presó de Lledoners (Barcelona), també va rebutjar la petició del ministeri fiscal per tombar la progressió a tercer grau de la resta de presos de l’1-O, tot i que la seva semillibertat es va suspendre després d’un recurs al Tribunal Suprem (TS).

En aquest sentit, el jutge ha donat un termini màxim de cinc dies a totes les parts per presentar un recurs d’apel·lació contra les resolucions que mantenen el tercer grau penitenciari, i que hauria de resoldre el Suprem perquè és el tribunal que les va sentenciar.

El jutge afirma que la condemna per sedició i 12 anys de presó no és un obstacle si “la resposta al tractament penitenciari és adequada”, i destaca que fins i tot hi ha la possibilitat que un pres es classifiqui en tercer grau des del començament de la condemna, malgrat que Forcadell i Bassa van ingressar a la presó el març i juliol del 2018.

Quant a l’expresidenta del Parlament, no aprecia “factors obstaculitzants a l’acompliment vital” en semillibertat, i destaca el bon desenvolupament de les tasques del seu pla de tractament penitenciari.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes