El jutge ratifica el tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell

Desestima el recurs del fiscal i assenyala que la semillibertat "no és una gràcia, o indult atenuat" sinó una manera de complir condemna

El jutjat de vigilància penitenciària 1 de Catalunya ha desestimat aquest dimarts el recurs de la Fiscalia contra el tercer grau de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa, amb la qual cosa totes dues conservaran aquest grau penitenciari de semillibertat, ha informat el TSJC.

Publicitat

El magistrat titular del jutjat encarregat de les presons de Puig de les Basses –Figueres (Girona)– i la presó de dones de Barcelona Wad-Ras, on es troben Bassa i Forcadell, ha descartat el recurs del fiscal contra el seu tercer grau.

A l’agost, la titular del jutjat de vigilància penitenciària 5, encarregada de la presó de Lledoners (Barcelona), també va rebutjar la petició del ministeri fiscal per tombar la progressió a tercer grau de la resta de presos de l’1-O, tot i que la seva semillibertat es va suspendre després d’un recurs al Tribunal Suprem (TS).

En aquest sentit, el jutge ha donat un termini màxim de cinc dies a totes les parts per presentar un recurs d’apel·lació contra les resolucions que mantenen el tercer grau penitenciari, i que hauria de resoldre el Suprem perquè és el tribunal que les va sentenciar.

El jutge afirma que la condemna per sedició i 12 anys de presó no és un obstacle si “la resposta al tractament penitenciari és adequada”, i destaca que fins i tot hi ha la possibilitat que un pres es classifiqui en tercer grau des del començament de la condemna, malgrat que Forcadell i Bassa van ingressar a la presó el març i juliol del 2018.

Quant a l’expresidenta del Parlament, no aprecia “factors obstaculitzants a l’acompliment vital” en semillibertat, i destaca el bon desenvolupament de les tasques del seu pla de tractament penitenciari.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca