El Govern avisa que seguirà al peu de canó fins que es pugui votar

"Hem de poder garantir el dret a vot dels ciutadans, i que les eleccions es facin tenint en compte totes les recomanacions sanitàries, d'higiene i protecció per als votants i les persones que els tocarà treballar"

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha avisat aquest dimarts que si l’evolució de la pandèmia del coronavirus impedeix la celebració de les eleccions catalanes el 14 de febrer continuaran governant “fins l’últim moment” fins que es puguin celebrar.

Publicitat

En la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, ha assegurat que treballen per garantir que les eleccions es puguin celebrar, tal com es preveu, el 14 de febrer, i que el Govern ha de continuar al capdavant fins que se celebrin “si la pandèmia ho permet”.

“Si no ho permet, tots junts hem de governar i gestionar aquesta crisi sanitària, econòmica i social. El Govern hi està compromès”, ha recalcat Budó, amb la qual cosa es podria perllongar la interinitat de l’executiu català.

Segons Budó, assumeixen aquesta responsabilitat malgrat no tenir president, després de la inhabilitació de Quim Torra fa just un mes: “Aquest és el nostre compromís fins el moment que es puguin celebrar unes eleccions”, ha afegit.

Malgrat tot, ha explicat que treballen en l’elaboració d’un protocol perquè els comicis es puguin celebrar el 14 de febrer “amb les mesures i garanties sanitàries i democràtiques” que es requereixen.

“Hem de poder garantir el dret a vot dels ciutadans, i que les eleccions es facin tenint en compte totes les recomanacions sanitàries, d’higiene i protecció per als votants i les persones que els tocarà treballar”, ha asseverat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

El Gobierno ja no veu clar reformar el delicte de sedició abans de cap d’any

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha refredat aquest dilluns la possibilitat que el seu executiu aprovi la reforma dels delictes de sedició...

Forn demana relleus a l’independentisme: “Algunes persones s’han d’apartar”

El conseller legítim Joaquim Forn, empresonat a Lledoners, ha demanat "relleus" als partits independentistes per superar la divisió: "Algunes persones s'han d'apartar i deixar...

Borràs farà president Aragonès en cas que ERC guanyi

La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, ha assegurat que farà president de la Generalitat Pere Aragonès en cas que ERC guanyi les eleccions del...

L’interès per llogar un habitatge a Barcelona cau un 26% durant aquest semestre

L'interès per llogar un habitatge a Barcelona ha baixat un 26% durant els darrers sis mesos, i un 32% a Madrid, segons l'estudi 'Influencia...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca