COLUMNA SETMANAL

Confinament els caps de setmana: viure per treballar

Tanquen els bars i els restaurants i segueixo veient el metro ple cada matí. Decreten un toc de queda i el vagó segueix semblant una llauna de sardines. Confinar la població durant els caps de setmana canviarà alguna cosa de l’escena que vivim cada matí els qui ens hem de moure? La resposta és no.

M’agradaria poder enfocar aquest article en fer una crida desesperada a posar a disposició més transport públic per evitar aglomeracions, però la mesura que planteja -filtra- el Govern sobre el confinament als caps de setmana em sembla que no mesura, en cap moment, l’impacte psicològic que pot suposar que els dos únics dies de la setmana que serveixen per desconnectar t’imposin no sortir de casa.

No hi ha cap altra millor manera de dir a la població que viu per treballar que confinar el país els caps de setmana. Cal que comencin a desenvolupar les mesures calculant el cost psicològic que pot tenir.

I els carrers no cremen

En condicions normals els carrers cada dia ens regalarien fotografies i escenes d'indignació. La manera amb la qual ens...

Ridiculitzar les creences dels altres

No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d'agost passat quan vaig explicar el...

Són tres partits, però sobretot són un moviment

Fa temps, massa, que l'independentisme va perdre la il·lusió i es va instal·lar en un carreró sense sortida on...

La presidència, l’examen periodístic i un nou govern que ja fa tard

La darrera vegada que vaig escriure fou el 16 de novembre, ja fa quatre mesos. Déu n'hi do. En...

La millor manera de defensar el català és parlant-lo

Fa anys que el català és en retirada en els espais socials dels joves, és visible, notori i fàcil...

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca