Sis mesos després, el sistema sanitari encara no està preparat per a la segona onada

Aragonès augura que es veurà compromès "en les pròximes setmanes"

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha augurat aquest dilluns que la capacitat de resposta del sistema sanitari català es veurà compromesa “en les pròximes setmanes” per la mala evolució de les dades de contagi.

Publicitat

En una roda de premsa telemàtica, Aragonès ha explicat que la taxa de contagi és “elevadíssima” i que la velocitat d’expansió del virus és més ràpida que la reducció que aporten les mesures restrictives i caldran més limitacions.

“Hem d’anar per davant”, ha dit en referència a l’estratègia per frenar el virus, tot i que ha destacat que no vol especular sobre possibles mesures si no s’han decidit i aprovat per no crear més alarma entre la població.

Aragonès, sobre el confinament de cap de setmana: “No vull posar sobre la taula més mesures fins que no s’aprovin”

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat que no vol posar sobre la taula més mesures restrictives fins que no s’hagin aprovat. D’aquesta manera ha respost les reiterades preguntes sobre el confinament de cap de setmana que la consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, ha admès aquest matí que és una de les opcions que es contemplen. En la roda de premsa posterior a la Conferència de Presidents, Aragonès ha evitat centrar-se en la mesura del confinament del cap de setmana i ha insistit que el Govern sempre ha dit que no pot descartar cap mesura.

Aragonès ha remarcat que l’evolució de contagis és “extremadament greu” i que la tendència és “molt perillosa”. Davant d’aquesta situació, el vicepresident ha defensat que l’obligació del Govern és estudiar totes les mesures però no ha volgut comentar-ne de noves fins que no estiguin aprovades pel Govern. Segons ha recordat, primer els professionals i experts donen el seu criteri sobre una nova mesura i després es valora l’impacte econòmic, social i les possibilitats legals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca