Les famílies destinen un 67% dels ingressos a pagar el lloguer

Les xifres estan molt per sobre del que recomana el Banc d’Espanya

Les llars espanyoles dediquen un 41% dels seus ingressos nets mensuals al pagament de la hipoteca, que té una quota mitjana de 591 euros, segons dades del Col·legi de Registradors del 2019. En el cas del lloguer, les famílies destinen fins un 67% dels ingressos a pagar-lo i té un preu mitjà de 966 euros mensuals, segons l’informe anual de pisos.com. En qualsevol dels casos, són xifres que es troben molt per sobre del que recomana el Banc d’Espanya. L’entitat considera que tan sols s’hauria de dedicar una tercera part del que s’ingressa a aquest tipus de despeses, percentatge que es dobla en el cas dels lloguers.

Publicitat

Pel que fa a la renda mitjana disponible, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el 2019 cada llar va disposar de 17.287 euros anuals, el que suposa uns ingressos nets de 1.440 euros mensuals. Segons l’informe del portal immobiliari pisos.com, aquesta quantitat no sempre permet afrontar el pagament de compra o lloguer a les grans ciutats.

“La capacitat econòmica de les famílies és fonamental pel futur del mercat residencial”, ha apuntat el director d’estudis de pisos.com, Ferran Font. En la mateixa línia, ha assegurat que a l’estat espanyol “existeix un desequilibri molt difícil de resoldre entre els salaris i el preu de l’habitatge”, i per això ha considerat imprescindible “protegir al consumidor i impulsar noves ajudes des de l’administració pública”.

De fet, l’INE xifra en un 7,8% la població espanyola que arriba a final de mes amb molta dificultat, un 14,2% amb dificultat i un 27,3% amb certa dificultat. En relació amb el tipus de famílies, les que mostren més complicacions per arribar a finals de mes són les formades per un adult amb fills dependents (19,1%).

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca