Les famílies destinen un 67% dels ingressos a pagar el lloguer

Les xifres estan molt per sobre del que recomana el Banc d’Espanya

Publicitat

Les llars espanyoles dediquen un 41% dels seus ingressos nets mensuals al pagament de la hipoteca, que té una quota mitjana de 591 euros, segons dades del Col·legi de Registradors del 2019. En el cas del lloguer, les famílies destinen fins un 67% dels ingressos a pagar-lo i té un preu mitjà de 966 euros mensuals, segons l’informe anual de pisos.com. En qualsevol dels casos, són xifres que es troben molt per sobre del que recomana el Banc d’Espanya. L’entitat considera que tan sols s’hauria de dedicar una tercera part del que s’ingressa a aquest tipus de despeses, percentatge que es dobla en el cas dels lloguers.

Pel que fa a la renda mitjana disponible, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE) el 2019 cada llar va disposar de 17.287 euros anuals, el que suposa uns ingressos nets de 1.440 euros mensuals. Segons l’informe del portal immobiliari pisos.com, aquesta quantitat no sempre permet afrontar el pagament de compra o lloguer a les grans ciutats.

“La capacitat econòmica de les famílies és fonamental pel futur del mercat residencial”, ha apuntat el director d’estudis de pisos.com, Ferran Font. En la mateixa línia, ha assegurat que a l’estat espanyol “existeix un desequilibri molt difícil de resoldre entre els salaris i el preu de l’habitatge”, i per això ha considerat imprescindible “protegir al consumidor i impulsar noves ajudes des de l’administració pública”.

De fet, l’INE xifra en un 7,8% la població espanyola que arriba a final de mes amb molta dificultat, un 14,2% amb dificultat i un 27,3% amb certa dificultat. En relació amb el tipus de famílies, les que mostren més complicacions per arribar a finals de mes són les formades per un adult amb fills dependents (19,1%).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca