El Govern, incapaç de garantir si hi haurà eleccions el 14-F

"A dia d'avui no podem afirmar que es puguin celebrar"

Publicitat

El conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, ha dit que ara com ara el seu departament no pot afirmar que hi pugui haver eleccions però assegura que posaran tots els mitjans i protocols perquè es puguin celebrar: “A dia d’avui no podem afirmar que es puguin celebrar les eleccions”.

Així ho ha dit aquest dilluns en una entrevista a Ser Catalunya, que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat si pot garantir que hi haurà eleccions al Parlament, a la qual cosa Solé ha contestat que “a dia d’avui ningú no pot garantir absolutament res del que pugui passar el 14 de febrer”.

A més, ha assenyalat que el decret d’estat d’alarma del Govern central especifica que “en cap moment es prohibeix la possibilitat de fer eleccions”, per la qual cosa afirma que aquest també serà l’objectiu del seu departament.

I afegeix: “En tot cas, l’òrgan que ho haurà de valorar, en funció de la situació epidemiològica que tinguem al país, si és convenient o no celebrar aquestes eleccions, és el Procicat”.

Publicitat

Sobre les declaracions aquest dilluns de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, de la possibilitat d’aplicar un confinament de cap de setmana, Solé ha dit que és una mesura que el Govern té sobre la taula atesa la situació de complexitat.

“Podem plantejar qualsevol escenari en funció de com vagi evolucionant la pandèmia, i per tant no podem descartar absolutament res”, ha resolt.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca