Demòcrates prepara un “front comú” per la via unilateral

En el cas que s'acabin presentant en solitari, Antoni Castellà es mostra "disposat" a encapçalar la candidatura

Demòcrates de Catalunya buscarà durant les pròximes setmanes un “front comú” amb la resta de partits independentistes per portar una declaració unilateral d’independència al programa de les eleccions del 14 de febrer. El seu portaveu, Antoni Castellà, ha assegurat aquest dilluns que el seu objectiu és que els comicis “es converteixin en un plebiscit”, afegint que ja han començat a tenir converses amb algunes formacions. Això sí, si finalment no hi ha acord, la formació ha subratllat que ja ha posat en marxa el procediment intern per configurar llistes i programa per concórrer en solitari. En aquest escenari, Castellà s’ha mostrat “disposat” a encapçalar la candidatura. “Hem fet una bona tasca” ha recordat.

Publicitat

El partit ha subratllat que la convocatòria electoral és fruit de la intervenció “repressora” de l’estat espanyol arran de la inhabilitació de Quim Torra. És per aquest motiu, que veuen imprescindible que tots els partits independentistes, juntament amb les entitats sobiranistes, vagin a una per “aconseguir una majoria parlamentària”. En aquest sentit, des de Demòcrates han fet una crida a buscar consens per portar en un sol programa el compliment “del mandat de l’1-O” a través de la declaració unilateral d’independència.

El portaveu del partit ha avançat que ja han mantingut les primeres converses amb algunes formacions, tot i que tampoc ha anat més enllà. “L’objectiu real és que les eleccions es converteixin en un plebiscit, per nosaltres no quedarà” ha reblat, afegint que tots els escenaris estan oberts i que encara queda temps. Malgrat tot, també ha explicat que si no és possible “no els fa por” assumir la responsabilitat en solitari.

Per això ja han posat en marxa l’engranatge pel que fa al procés electoral. Es triaran tots els candidats als 135 escons a través de llistes obertes amb doble urna, una per aquelles persones que es vulguin presentar a president o presidenta de la Generalitat, i una altra per la resta de candidats. Tot ciutadà podrà concórrer com a candidat o votant, però en el primer dels casos un dels requisits principals serà el “compromís” amb el full de ruta del partit. Uns registres que començaran aquest dijous 29 d’octubre i que s’allargaran fins a finals del mes de novembre. Entre el 21 i el 23 es farien les votacions – enguany telemàtiques – per tal de poder tenir els resultats el dimecres 25.

El paper de l’ANC

Pel que fa al paper de l’Assemblea en el marc de les eleccions catalanes, Castellà creu que l’entitat hauria d’exercir “d’àrbitre” validant quins partits defensen “clarament” la via unilateral. Així doncs des de Demòcrates veuen amb bons ulls que l’ANC anunciés ahir que analitzarà i fiscalitzarà els programes de les diferents formacions. “Ens hi adreçarem per enviar-li el full de ruta i esperem que la resta de partits també ho facin” ha dit el portaveu.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca