Rovira rebutja ser la número 2 en les eleccions

"El país necessita gent sobre el terreny"

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha rebutjat presentar-se a les eleccions catalanes com a número 2 de la llista dels republicans: “El país necessita gent sobre el terreny que es posi al costat dels que pateixen i han d’abaixar persianes, que pensi en solucions per a la crisi sanitària i acompanyi emocionalment en moments d’incertesa”.

Publicitat

En una entrevista de ‘Nació Digital’ que ha recollit Europa Press, ha afirmat que ella vol ser allà on sigui útil i, tot i que encara s’estan elaborant les candidatures internament, ha argumentat que en les llistes electorals hi han d’anar persones a ocupar el lloc i ella no ho pot fer perquè des del 2018 resideix a Suïssa per evitar comparèixer al Tribunal Suprem: “No puc estar sobre el terreny”.

“S’hauria de poder explicar a la ciutadania quines seran les persones que proposem per posar a disposició del Govern i del Parlament. Ho debatem col·lectivament i està tot sobre la taula, però tinc la visió molt clara en aquest sentit”, i ha reivindicat que a ERC hi ha gent amb vocació de servei públic que és capaç de fer aquest paper.

Rovira també ha defensat que la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat per resoldre el conflicte a Catalunya s’ha de reactivar independentment de les eleccions: “No estem d’acord que ho sotmetem a les eleccions en un marc electoral o que això sigui una influència ara per ara. Les taules de negociació d’un conflicte polític, si realment ho són, no les poden influir per elements conjunturals com unes eleccions o uns pressupostos”.

En aquest sentit, ha sostingut que la part catalana ha de debatre i s’ha de posar d’acord abans de tornar-se a asseure en aquesta taula de diàleg: “El que ha de passar és que tinguem un acord per anar a la taula sobre com portem les propostes. És imprescindible. Això no ha de ser un obstacle perquè la taula continuï”.

Sobre els pressupostos generals de l’Estat (PGE), ha avançat que aquests propers dies hi haurà reunions per tenir més informació sobre els comptes i ha dit que el primer serà veure quina és la proposta del Govern central, tot i que ha apuntat que ERC els ha de negociar tenint en compte la situació econòmica i social que ha provocat la pandèmia: “No ens negarem a parlar-ne”.

I ha apuntat que ERC els negociarà per la situació econòmica que deixat la pandèmia: “Evidentment, si hi ha enteniment en els pressupostos, si Catalunya rep la part de suport i d’ajut d’aquests PGE que veiem com un instrument per ajudar la gent per sortir de la crisi, ens trobarem en millors condicions d’anar a una taula per resoldre el conflicte”, ha afegit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca