Rovira rebutja ser la número 2 en les eleccions

"El país necessita gent sobre el terreny"

Publicitat

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha rebutjat presentar-se a les eleccions catalanes com a número 2 de la llista dels republicans: “El país necessita gent sobre el terreny que es posi al costat dels que pateixen i han d’abaixar persianes, que pensi en solucions per a la crisi sanitària i acompanyi emocionalment en moments d’incertesa”.

En una entrevista de ‘Nació Digital’ que ha recollit Europa Press, ha afirmat que ella vol ser allà on sigui útil i, tot i que encara s’estan elaborant les candidatures internament, ha argumentat que en les llistes electorals hi han d’anar persones a ocupar el lloc i ella no ho pot fer perquè des del 2018 resideix a Suïssa per evitar comparèixer al Tribunal Suprem: “No puc estar sobre el terreny”.

“S’hauria de poder explicar a la ciutadania quines seran les persones que proposem per posar a disposició del Govern i del Parlament. Ho debatem col·lectivament i està tot sobre la taula, però tinc la visió molt clara en aquest sentit”, i ha reivindicat que a ERC hi ha gent amb vocació de servei públic que és capaç de fer aquest paper.

Rovira també ha defensat que la taula de diàleg entre el Govern central i la Generalitat per resoldre el conflicte a Catalunya s’ha de reactivar independentment de les eleccions: “No estem d’acord que ho sotmetem a les eleccions en un marc electoral o que això sigui una influència ara per ara. Les taules de negociació d’un conflicte polític, si realment ho són, no les poden influir per elements conjunturals com unes eleccions o uns pressupostos”.

Publicitat

En aquest sentit, ha sostingut que la part catalana ha de debatre i s’ha de posar d’acord abans de tornar-se a asseure en aquesta taula de diàleg: “El que ha de passar és que tinguem un acord per anar a la taula sobre com portem les propostes. És imprescindible. Això no ha de ser un obstacle perquè la taula continuï”.

Sobre els pressupostos generals de l’Estat (PGE), ha avançat que aquests propers dies hi haurà reunions per tenir més informació sobre els comptes i ha dit que el primer serà veure quina és la proposta del Govern central, tot i que ha apuntat que ERC els ha de negociar tenint en compte la situació econòmica i social que ha provocat la pandèmia: “No ens negarem a parlar-ne”.

I ha apuntat que ERC els negociarà per la situació econòmica que deixat la pandèmia: “Evidentment, si hi ha enteniment en els pressupostos, si Catalunya rep la part de suport i d’ajut d’aquests PGE que veiem com un instrument per ajudar la gent per sortir de la crisi, ens trobarem en millors condicions d’anar a una taula per resoldre el conflicte”, ha afegit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca