La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

"Quan ens avancem a les administracions ens podem equivocar, deixem que avancin els tràmits"

Publicitat

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil “farà les seves reflexions internes” després de la sentència que absol el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i la cúpula dels Mossos per la seva actuació en l’1-O.

“Jo no l’hi he de demanar, sé que ho faran”, ha afirmat Cunillera en una entrevista aquest dijous a TV3 que ha recollit Europa Press, i ha afegit que la Guàrdia Civil és un cos molt autoexigent i es revisa permanentment.

“Volen ser policies i no que nosaltres ens hi fiquem”, ha insistit Cunillera, que ha assegurat que se sent tranquil·la i que els deixarà treballar.

Ha sostingut que no comenta mai les decisions judicials, perquè li semblaria “una falta de respecte a la separació de poders”, i ha afegit que té en la màxima consideració els Mossos d’Esquara, que ha qualificat de “gent entregada”.

Publicitat

Sobre el contrast entre la sentència de Trapero i la dels polítics independentistes, Cunillera ha defensat que Espanya té “un sistema judicial molt garantista”, que té els mecanismes perquè les defenses aprofitin tots els tràmits que hi hagi, en paraules seves.

Pel que fa als indults als presos sobiranistes, ha destacat que són una figura reglada i ha demanat que es deixi treballar les administracions: “Quan ens avancem a les administracions ens podem equivocar, deixem que avancin els tràmits”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca