La Guardia Civil “reflexionarà” després de l’absolució de Trapero

"Quan ens avancem a les administracions ens podem equivocar, deixem que avancin els tràmits"

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la Guàrdia Civil “farà les seves reflexions internes” després de la sentència que absol el major dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i la cúpula dels Mossos per la seva actuació en l’1-O.

Publicitat

“Jo no l’hi he de demanar, sé que ho faran”, ha afirmat Cunillera en una entrevista aquest dijous a TV3 que ha recollit Europa Press, i ha afegit que la Guàrdia Civil és un cos molt autoexigent i es revisa permanentment.

“Volen ser policies i no que nosaltres ens hi fiquem”, ha insistit Cunillera, que ha assegurat que se sent tranquil·la i que els deixarà treballar.

Ha sostingut que no comenta mai les decisions judicials, perquè li semblaria “una falta de respecte a la separació de poders”, i ha afegit que té en la màxima consideració els Mossos d’Esquara, que ha qualificat de “gent entregada”.

Sobre el contrast entre la sentència de Trapero i la dels polítics independentistes, Cunillera ha defensat que Espanya té “un sistema judicial molt garantista”, que té els mecanismes perquè les defenses aprofitin tots els tràmits que hi hagi, en paraules seves.

Pel que fa als indults als presos sobiranistes, ha destacat que són una figura reglada i ha demanat que es deixi treballar les administracions: “Quan ens avancem a les administracions ens podem equivocar, deixem que avancin els tràmits”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca