Illa anticipa unes setmanes “molt dures”

Ll'arribada de l'hivern serà "un període complicat"

Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anticipat aquest dijous unes setmanes “molt dures” en la lluita contra el coronavirus i ha alertat de l’arribada de l’hivern que, per les seves característiques, conduirà Espanya i Europa a un “període complicat”.

En una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, Illa ha reconegut que la situació és “molt preocupant” i “inestable” a molts territoris d’Espanya, la qual cosa farà que l'”horitzó” de la situació actual arribi, si més no, en “cinc o sis mesos”, quan la vacuna s’hagi distribuït a una quantitat raonable de ciutadans.

“Això no és passar el mes de novembre. És un horitzó de ‘si va tot bé’, d’aquest calibre. De cara a la primavera de l’any vinent, caldrà anar amb compte, aprendre a conviure amb el virus sabent que l’hivern és més perillós que l’estiu”, ha assenyalat el ministre, que ha recordat que el vaccí no estarà disponible, com a mínim, fins a final d’any o començament del 2021.

Respecte a la situació actual de la Comunitat de Madrid, i amb la previsió que l’estat d’alarma acabi aquest dissabte a la capital, el titular de Sanitat ha explicat que el govern d’Isabel Díaz Ayuso prepara un “conjunt dur de mesures” que s’anunciaran divendres.

Publicitat

En aquest context, Illa ha explicat que el seu departament ha ofert a la comunitat “suport i assessorament” per continuar amb les mesures restrictives a una regió que, tot i que s’han relaxat la pressió hospitalària i el nombre de contagis, continua amb xifres “preocupants”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca