Illa anticipa unes setmanes “molt dures”

Ll'arribada de l'hivern serà "un període complicat"

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anticipat aquest dijous unes setmanes “molt dures” en la lluita contra el coronavirus i ha alertat de l’arribada de l’hivern que, per les seves característiques, conduirà Espanya i Europa a un “període complicat”.

Publicitat

En una entrevista a Onda Cero, que ha recollit Europa Press, Illa ha reconegut que la situació és “molt preocupant” i “inestable” a molts territoris d’Espanya, la qual cosa farà que l'”horitzó” de la situació actual arribi, si més no, en “cinc o sis mesos”, quan la vacuna s’hagi distribuït a una quantitat raonable de ciutadans.

“Això no és passar el mes de novembre. És un horitzó de ‘si va tot bé’, d’aquest calibre. De cara a la primavera de l’any vinent, caldrà anar amb compte, aprendre a conviure amb el virus sabent que l’hivern és més perillós que l’estiu”, ha assenyalat el ministre, que ha recordat que el vaccí no estarà disponible, com a mínim, fins a final d’any o començament del 2021.

Respecte a la situació actual de la Comunitat de Madrid, i amb la previsió que l’estat d’alarma acabi aquest dissabte a la capital, el titular de Sanitat ha explicat que el govern d’Isabel Díaz Ayuso prepara un “conjunt dur de mesures” que s’anunciaran divendres.

En aquest context, Illa ha explicat que el seu departament ha ofert a la comunitat “suport i assessorament” per continuar amb les mesures restrictives a una regió que, tot i que s’han relaxat la pressió hospitalària i el nombre de contagis, continua amb xifres “preocupants”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca