El deute públic marca un nou record històric i frega els 1,3 bilions

A la Seguretat Social, ha crescut prop d'un 5,5%, fins als 72.605 milions d'euros

El deute de les administracions públiques va arribar a l’agost als 1,296 bilions d’euros, xifra que representa un nou màxim històric i el 110% del PIB, segons ha informat el Banc d’Espanya. En comparació al juliol, el deute es va incrementar un 0,6%, concretament en 7.537 milions d’euros, mentre que si es compara amb l’agost del 2019, quan aleshores el coronavirus no havia impactat en els comptes públics, l’augment és del 8,6%, és a dir, 102.586 milions d’euros. El gruix del deute es concentra en l’administració central, amb 1,16 bilions, un 0,7% més que al juliol, mentre que a la Seguretat Social va créixer fins als 72.605 milions d’euros, xifra que representa un increment del 5,4%.

Publicitat

En canvi, el deute de les comunitats autònomes es va reduir un 0,12%, fins als 302.698 milions d’euros i el de les corporacions ho va fer en un 1,9%, fins als 24.557 MEUR.

La covid-19 ha disparat a màxims històrics el dèficit i el deute de l’eurozona. Segons dades de l’Eurostat, el dèficit de la zona euro s’ha incrementat del 2,5% del primer trimestre al 11,6% el segon, mentre que en el conjunt de la Unió Europea ha augmentat del 2,6% dels primers tres mesos de l’any al 11,4% en el segon trimestre.

Tots els estats membres han registrat dèficit en el segon trimestre del 2020. Pel que fa al deute, s’ha disparat al 95,1% del PIB a l’eurozona i al 87,8% en el conjunt de la Unió Europea. L’augment del deute en ambdós casos és de més de vuit punts respecte al primer trimestre de l’any.

Tots els estats de la Unió Europea han augmentat el deute el segon trimestre del 2020, però el major augment el registren Xipre, França, Itàlia i Espanya. En el cas del deute de l’Estat, se situa en el 110,1% del PIB el segon trimestre de l’any, 15 punts per sobre de la mitjana de l’eurozona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca