El 64% dels propietaris de pisos turístics es passa al lloguer residencial

El 36% restant ha optat per mantenir l'habitatge en règim de lloguer vacacional malgrat els efectes negatius a causa del coronavirus

Publicitat

El 64% dels propietaris de pisos turístics a Espanya s’ha passat al lloguer residencial arran de l’impacte del coronavirus en el turisme, segons es desprèn d’un estudi de Fotocasa a partir de 5.000 entrevistes al setembre.

Aquest 64% es divideix en el 49% que ha assegurat que s’ha passat al lloguer residencial de manera indefinida, i el 15% que ho ha fet durant un temps limitat, ha informat Fotocasa aquest dijous en un comunicat.

En aquest sentit, el 36% restant ha optat per mantenir l’habitatge en règim de lloguer vacacional malgrat els efectes negatius a causa del coronavirus.

Les dades mostren una tendència que va més enllà dels que lloguen una segona residència, que representa el 6% dels espanyols, i entronca amb els que tenen una segona casa i hi han passat més temps aquest estiu que l’anterior.

Publicitat

L’any 2019, els espanyols s’hi van passar una mitjana de 48 dies i aquest any la xifra s’enfila als 54, sis més que en l’exercici anterior.

Quant als hotels, no tan sols hi ha hagut una caiguda en les reserves, sinó que a més han tingut una durada mitjana inferior, després de passar dels 10 dies el 2019 als set del 2020.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca