eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  L'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació de l’enaltiment del franquisme

  Justícia i Espanya són camins que no s'acostumen a trobar

  La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que l'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació penal de l’enaltiment del franquisme, i ha assegurat que el Govern farà tot el possible per defensar la memòria democràtica.

  En la seva intervenció durant la sessió de control en el ple del Parlament d’aquest dimecres, Capella ha fet referència a la figura de l’expresident de la Generalitat, Lluís Companys -després del 80è aniversari del seu afusellament-, i ha criticat que l’Estat i el rei encara no hagin demanat perdó.

  Publicitat

  Per ella, memòria democràtica, justícia i Espanya són camins que no s’acostumen a trobar, i assegura que “lluny de demanar perdó, l’Estat ha renunciat a la persecució de l’enaltiment de la simbologia franquista”, i ha posat d’exemple el monument de Tortosa (Tarragona).

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca