La Cambra anuncia que l'”escenari més negatiu es confirma”

Empitjora les previsions i espera una caiguda de prop del 13% del PIB

Publicitat

La Cambra de Comerç de Barcelona ha actualitzat a la baixa les previsions econòmiques després de l’inici de la segona onada i les restriccions decretades pel Govern. L’ens que presideix Joan Canadell calcula que l’economia catalana caurà un 12,7% durant el 2020, i espera una recuperació parcial al llarg del 2021 (+6,7%) cosa que provocaria que, en acabar l’any, el PIB encara estaria gairebé un 7% per sota dels nivells previs a la crisi. “L’escenari més negatiu es confirma”, ha assegurat el director d’Estudis Econòmics de la Cambra, Joan Ramon Rovira, en una roda de premsa. Com a nota “optimista”, Canadell ha destacat l’augment de l’estalvi forçat fins als 12.000 milions, una bossa de diners que pot fer de palanca per estimular el consum.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca