Osàcar confessa el blanqueig de capitals a CDC i afirma que Mas probablement ho sabia

Assenyala Germà Gordó i l'exconseller Jané, i n'exculpa Felip Puig, Irene Rigau, Pere Macías i Xavier Trias

L’extresorer de CDC Daniel Osàcar ha confessat aquest dimarts davant el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que va participar en el blanqueig de capitals en petites quantitats dins el partit, i ha afirmat que el llavors secretari general de CDC, l’expresident de la Generalitat Artur Mas, probablement coneixia el sistema, han explicat fonts presents en la declaració.

Publicitat

Osàcar ha declarat davant el jutge per videoconferència des dels jutjats de Barcelona, després que divendres se suspengués per problemes de so, per la qual cosa aquest dimarts el jutge i el fiscal José Grinda s’han desplaçat fins a Barcelona i, sobre la suposada implicació de Mas, l’extresorer ha dit que no es pot imaginar que no ho sabés, han indicat les mateixes fonts.

En la línia del que va declarar divendres, Osàcar –que tan sols ha respost al jutge i al fiscal, però no als advocats de la causa– ha confirmat la tesi de la Fiscalia Anticorrupció sobre el presumpte blanqueig de petites quantitats, que s’investiga en una peça separada del cas 3%, que compta amb 12 exdirigents de la formació.

Ha explicat que, al final de cada any, si el partit es quedava sense pressupost de cara a l’últim trimestre, demanaven als dirigents que fessin una donació: més tard, Osàcar els retornava la mateixa quantitat en efectiu, la qual cosa ha assegurat que feia per ordre del llavors gerent del partit Germà Gordó, el qual ha dit que controlava el sistema de blanqueig en petites quantitats que s’investiga.

Va donar efectiu a exdirigents de CDC

No obstant això, ha apuntat que alguns dirigents van rebutjar que els retornessin els diners: en aquest sentit, n’ha exculpat els exconsellers Felip Puig, Irene Rigau i Pere Macias, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, l’expresident del Cesicat Carles Flamerich i l’expresident de Forum Barcelona Víctor Vila.

En canvi, ha dit que sí que va retornar en efectiu els diners de les donacions a l’exconseller Jordi Jané, i als exdirigents de CDC Marc Guerrero, Jordi Moltó, Glòria Renom, Xavier Crespo, Montserrat Candini i Eduard Freixedes.

Osàcar ha declarat que desconeixia l’origen d’aquests diners en efectiu, ha al·legat que els controlava Gordó, i ha dit al jutge que Mas ho havia de saber perquè parlava contínuament amb Gordó, tot i que durant la seva declaració no ha fet cap afirmació directa que tingui cap constància que ho Mas ho sabés.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca