Espanya rebrà entre el desembre i el juny 31,5 milions de dosis de la vacuna d’AstraZeneca contra el coronavirus

El govern espanyol desemborsarà almenys 56 milions d'euros

Publicitat

Espanya rebrà entre el desembre i el juny 31,5 milions de dosis de la vacuna d’AstraZeneca contra el coronavirus. El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha autoritzat l’adquisició d’aquesta vacuna -encara pendent de superar els filtres necessaris- i que té un cost de 2,90 euros per dosi. D’aquests, 1,12 euros els abonarà la Unió Europea i 1,78 cada estat membre. El govern espanyol desemborsarà, per tant, 56 milions d’euros que es podrien enfilar a 76 MEUR, ja que el contracte planteja la possibilitat d’un increment del preu del 20%. La vacuna requereix una doble dosi la qual cosa implica que permetria vacunar uns 15 milions de ciutadans.

Ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa que la vacuna només es farà servir en cas que rebi l’aval de les autoritats competents.

Aquesta adquisició forma part de l’acord de compra subscrit per la Comissió Europea que suposa l’adquisició de 300 milions de dosis per al conjunt de la Unió Europea.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca