eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El CAC alerta de l'”àmplia difusió” del discurs negacionista a Internet

  L'informe mostra "la facilitat amb la qual la desinformació es dissemina" entre les diferents xarxes i plataformes

  El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat aquest dimarts sobre l'”àmplia difusió” del discurs negacionista sobre la pandèmia del coronavirus a Internet malgrat les mesures de control que han establert les plataformes d’intercanvi de vídeos i les xarxes socials.

  El CAC ha informat en un comunicat que ha aprovat un informe en el qual analitza 35 vídeos de YouTube, Facebook, Instagram i Twitter en què els autors articulen un discurs negacionista de la pandèmia del coronavirus.

  Publicitat

  L’informe mostra “la facilitat amb la qual la desinformació es dissemina” entre les diferents xarxes i plataformes: només dos dels vídeos que ha analitzat el CAC ja sumen més de 13 milions d’interaccions entre els usuaris.

  La majoria d’aquests vídeos els protagonitzen persones que es presenten com professionals de la medicina o de la ciència –alguns amb bates blanques– i que “fan servir la descontextualització de dades i fets per atorgar credibilitat” a les seves tesis.

  El CAC ha precisat que ha considerat negacionistes les teories que “contradiuen el consens científic” i que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les plataformes de verificació de dades de l’Estat han qualificat de falses.

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca