El 41% de les refugiades de Mória ha patit abusos sexuals

L'estudi, que es titula 'Arquitectura de la tortura a Europa', s'ha dut a terme a partir de 160 entrevistes

El 41% de les dones refugiades del camp de Mória, a l’illa grega de Lesbos, han patit abusos sexuals, segons un estudi del Grup d’Acció Comunitària (GAC), especialitzat en la investigació en els àmbits de la salut mental, la violència política i els drets humans.

Publicitat

Aquestes dades han fet que el GAC afirmi que el camp de Mória “ha constituït en el seu conjunt un espai de tortura per als milers de sol·licitants d’asil que hi han estat els darrers anys”, segons ha recollit en un comunicat aquest dimarts l’ONG catalana Casa Nostra Casa Vostra.

L’informe també destaca que el 100% dels refugiats del camp, que un incendi va destruir el passat mes de setembre, ha passat gana; que el 91,3% ha patit malalties per contacte amb aigües fecals o agents patògens, i que el 100% tenia restringida la possibilitat d’anar al lavabo o dutxar-se.

L’estudi descriu situacions de privació indirecta del son, falta d’alimentació mínima i adequada, exposició a temperatures extremes i aïllament comunicatiu, a més de “constants humiliacions, amenaces i violència que exercien els funcionaris públics”.

Arran d’aquests indicadors, el GAC ha afirmat que “la política migratòria està dissenyada amb finalitats d’exemplarització, persuasió i càstig cap a les persones que aconsegueixen travessar la fortalesa que conformen les fronteres europees”.

L’estudi, que es titula ‘Arquitectura de la tortura a Europa’, s’ha dut a terme a partir de 160 entrevistes que, segons els seus impulsors, constitueixen una “mostra representativa de la realitat al camp, pel que fa al gènere, la nacionalitat i l’edat”, i les respostes del treball s’han validat amb instruments d’avaluació internacionals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca