El Senat dels EUA cita el cap de Twitter per haver bloquejat un article que acusa de corrupció el fill de Biden

Entén que la xarxa social hauria utilitzat "el seu poder corporatiu" per "encobrir" el fill del candidat presidencial demòcrata, Joe Biden

El Senat dels Estats Units, de majoria republicana, ha anunciat que la setmana vinent citarà el director executiu de Twitter, Jack Dorsey, perquè entén que la xarxa social hauria utilitzat “el seu poder corporatiu” per “encobrir” el fill del candidat presidencial demòcrata, Joe Biden.

Publicitat

El senador republicà Ted Cruz s’ha mostrat taxatiu aquest dijous en unes declaracions a la cadena Fox en les quals ha acusat Twitter d'”interferir en aquestes eleccions”, perquè considera que la xarxa social “censura la premsa” i això suposa “una violació directa dels principis de la primera esmena”.

Així, Cruz ha fet referència al bloqueig en els gegants Twitter i Facebook d’un article del diari ‘The New York Post’, en el qual es revelava el contingut d’un correu electrònic entre Hunter Biden i un assessor de la companyia ucraïnesa Burisma.

En el missatge, l’assessor Vadym Pozharskyi donava les gràcies a Hunter Biden per convidar-lo a una reunió amb el seu pare a Washington quan encara era vicepresident nord-americà amb Barack Obama a la Casa Blanca.

Hunter Biden va ser membre de la Junta Directiva de Burisma del 2014 al 2018, segons consta en documents que ha presentat l’empresa a Xipre, on està registrada, raó per la qual el president dels Estats Units, Donald Trump, ha pressionat les autoritats ucraïneses perquè investiguin possibles delictes de corrupció.

Les dues xarxes socials han explicat que la decisió pretén limitar la difusió de desinformació en les seves plataformes abans de les eleccions, després que s’hagi conegut que el contingut de l’article el va facilitar qui va ser alcalde de Nova York i actual advocat personal de Trump, Rudy Giuliani, que ja va difondre teories desacreditades sobre Biden anteriorment.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca