“S’ha de fer el que calgui per evitar un confinament”

Brussel·les veu "urgent" actuar pel ràpid augment de contagis

Publicitat

Brussel·les veu “urgent” que les autoritats actuïn davant el ràpid augment de contagis a la Unió Europea. “S’ha de fer el que calgui per evitar un altre confinament generalitzat”, ha defensat aquest dijous l’eurocomissària de Salut Stella Kyriakides. La Comissió Europea aposta per imposar “mesures de contenció” del virus que s’anticipin als esdeveniments, però no es vol pronunciar sobre la necessitat de tancar bars i restaurants. “Hem d’anar un pas per davant”, ha avisat. També ha demanat als estats que comencin a preparar ja l’estratègia de vacunació. El vicepresident de la CE, Margaritis Schinas, ha assegurat que la situació a Europa amb els rebrots és “extremadament delicada i incerta”.
“Ens preocupa molt el ràpid augment de les infeccions a tota la UE”, ha remarcat Kyriakides.

La República Txeca, Bèlgica, Holanda, França i Espanya són els estats de la UE més afectats per la segona onada de contagis de la covid-19 i on s’estan aplicant més restriccions a la vida social. Tanmateix, països com Alemanya o Itàlia on la corba d’infeccions no és tan pronunciada també han limitat recentment els contactes preventivament.

Estratègia de vacunació

Avançant-se a l’arribada d’una vacuna contra la covid-19, Brussel·les ha demanat aquest dijous als estats que comencin a preparar ja una estratègia de vacunació. La Comissió Europea creu que s’hauria de vacunar primer els sanitaris, els majors de 60 anys, les persones amb malalties greus de risc o que no poden mantenir distància social, els treballadors essencials i els més vulnerables econòmicament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca