Budó exigeix a l’Estat que demani “perdó” per l’afusellament de Companys

La consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha exigit aquest dijous a l’Estat que demani “perdó” per l’afusellament de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys, i repari la seva figura íntegrament.

Publicitat

“Cal demanar perdó”, ha subratllat en declaracions als mitjans després de participar en la tradicional ofrena floral a la tomba de Companys amb motiu del 80è aniversari de la seva mort.

També ha recordat que el Govern va decretar aquest dijous dia de dol a Catalunya, amb la qual cosa les banderes onejaran a mitja asta i amb un crespó negre als edificis de les dependències de la Generalitat i de les corporacions públiques.

Torra: “No deixeu de lluitar per la llibertat de Catalunya i la defensa dels drets humans”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha cridat aquest dijous a persistir en la lluita per les llibertats i els drets: “No deixeu de lluitar per la llibertat de Catalunya i per la defensa dels drets humans de tothom”.

Així ho ha dit en unes declaracions als mitjans després de participar en la tradicional ofrena floral a la tomba de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys amb motiu del 80è aniversari del seu afusellament, que ha dut a terme al costat del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó.

Torra també ha demanat a la ciutadania fer “un esforç col·lectiu” per la situació de la pandèmia i ha expressat el seu suport a les mesures que va adoptar el Govern dimecres, i les ha qualificat de dures i doloroses però necessàries.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca