Sánchez atribueix la judicialització de Catalunya als seus líders polítics

La CUP avisa que l'"immobilisme" del Govern central provocarà més "tsunamis" quan la situació sanitària ho permeti

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha atribuït la judicialització de la política a Catalunya als dirigents independentistes que “vulneren sistemàticament” resolucions judicials, en al·lusió a l’expresident Quim Torra.

Publicitat

En la sessió de control al Congrés, i a instàncies de la CUP, Sánchez ha dit que valora “raonablement bé” la seva estratègia de destensar la política catalana. “Aquest govern va plantejar obrir un diàleg territorial per tancar la crisi política a Catalunya i això és el que fa –ha explicat–. Hem plantejat una agenda progressista de 44 punts que allarga la mà a tots els partits polítics per superar aquesta etapa negra de confrontació entre catalans i entre Catalunya i el conjunt del país”.

A parer seu, aquesta “agenda del retrobament” obre un procés de negociació i de diàleg sobre Catalunya i redueix la conflictivitat, però ha volgut deixar clar que el Govern central no es pot posar “a les sabates dels responsables catalans que sistemàticament vulneren les resolucions judicials”.

Obrir una nova etapa

Després de recalcar que el PSOE sempre actuarà amb un “profund respecte al poble català”, ha expressat el desig que les properes eleccions catalanes permetin obrir “una nova etapa presidida per la concòrdia i el retrobament”.

La diputada de la CUP, Mireia Vehí, ha replicat que la taula de diàleg que van pactar l’executiu i ERC només ha donat tres resultats: una foto (de l’única reunió que s’ha celebrat), un president inhabilitat (Quim Torra) i unes eleccions “precipitades” pel poder judicial (arran de la inhabilitació de Torra).

Vehí ha remarcat que les responsabilitats polítiques del Govern espanyol “no han desaparegut” amb el coronavirus i ha menyspreat propostes com els indults dels presos del procés, que “són solucions individuals, però no pas col·lectives”.

Precampanya

En la seva opinió, l’independentisme tornarà a guanyar les eleccions catalanes i “l’immobilisme” del seu govern només portarà a convocar “nous embats”, com el referèndum de l’1 d’octubre del 2017 o el “tsunami” que va ocupar l’Aeroport del Prat fa una any. “La nova onada de l’independentisme tornarà quan les circumstàncies sanitàries ho permetin”.

“Sembla que ja estem en precampanya i hem assistit al seu míting –ha contestat Sánchez–. Vostès van venir (al Congrés) a importar el conflicte polític, però nosaltres el volem resoldre.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca