PP Corrupcions S.A

El Suprem confirma que es va lucrar amb la Gürtel

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la sentència que l’Audiència Nacional va dictar el maig del 2018 per la primera època d’activitats de la trama Gürtel, en la qual el PP va ser considerat partícip a títol lucratiu de les activitats de la xarxa que liderava Francisco Correa.

La resolució suposa rebutjar en gran part els més de 400 motius que van exposar en 42 recursos els condemnats –tant persones físiques com jurídiques– i la Fiscalia.

Publicitat

Així, ratifica amb alguns ajustos les condemnes de presó a 29 acusats que va fixar l’Audiència Nacional, i la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP, i l’exministra Ana Mato i 11 dels acusats, són condemnats a més de 12 anys de presó.

L’Audiència Nacional va dictar una sentència el 17 de maig del 2018 en la qual va afirmar que en el judici, que es va celebrar durant prop més d’un any, es va acreditar que entre el 1999 i 2005 (primera època de Gürtel) es va teixir entre el grup de Correa i el PP una estructura de col·laboració estable i consistent.

Una xarxa que va consistir en la prestació de múltiples i continus serveis relatius a viatges, organització d’esdeveniments, dins de l’activitat normal d’aquest partit polític a les comunitats de Madrid i Castella i Lleó, l’ajuntament de la capital i dels municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo de Alarcón i a la localitat malaguenya d’Estepona.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Prohibit utilitzar el català en les comunicacions de València amb Catalunya i les Balears

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els incidents de nul·litat de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el sindicat STEPV-Iv contra la resolució de...

L'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació de l’enaltiment del franquisme

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que l'"Estat arriba tard i es queda curt" en la regulació penal de...

Tremosa acusa el Govern espanyol de “mala gestió”

El conseller d'Empresa en funcions, Ramon Tremosa, ha acusat aquest dimecres el Govern espanyol de "mala gestió" de la crisi sanitària del coronavirus, i...

L’absolució de Trapero qüestiona encara més la presó de Quim Forn

L'ex-secretari general d'Interior de la Generalitat Cèsar Puig ha dit aquest dimecres sobre la sentència de l'Audiència Nacional que l'ha absolt juntament amb la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca