PP Corrupcions S.A

El Suprem confirma que es va lucrar amb la Gürtel

Publicitat

El Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la sentència que l’Audiència Nacional va dictar el maig del 2018 per la primera època d’activitats de la trama Gürtel, en la qual el PP va ser considerat partícip a títol lucratiu de les activitats de la xarxa que liderava Francisco Correa.

La resolució suposa rebutjar en gran part els més de 400 motius que van exposar en 42 recursos els condemnats –tant persones físiques com jurídiques– i la Fiscalia.

Així, ratifica amb alguns ajustos les condemnes de presó a 29 acusats que va fixar l’Audiència Nacional, i la responsabilitat civil a títol lucratiu del PP, i l’exministra Ana Mato i 11 dels acusats, són condemnats a més de 12 anys de presó.

L’Audiència Nacional va dictar una sentència el 17 de maig del 2018 en la qual va afirmar que en el judici, que es va celebrar durant prop més d’un any, es va acreditar que entre el 1999 i 2005 (primera època de Gürtel) es va teixir entre el grup de Correa i el PP una estructura de col·laboració estable i consistent.

Publicitat

Una xarxa que va consistir en la prestació de múltiples i continus serveis relatius a viatges, organització d’esdeveniments, dins de l’activitat normal d’aquest partit polític a les comunitats de Madrid i Castella i Lleó, l’ajuntament de la capital i dels municipis madrilenys de Majadahonda i Pozuelo de Alarcón i a la localitat malaguenya d’Estepona.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca