El Govern planteja aprovar una clàusula per ajornar el pagament de lloguer de comerços

Impulsaran una línia d'avals extraordinaris per "cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini", amb ajudes a partir de 12.000 euros

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat proposarà incorporar una clàusula en el Codi Civil català perquè els establiments comercials, com els bars i restaurants, que estiguin afectats per les restriccions aplicades per fer front a la pandèmia puguin ajornar el pagament del lloguer dels seus locals.

Publicitat

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica al costat del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Sàmper, en la qual el Govern ha informat que tanca l’activitat de bars i restaurants durant 15 dies a causa de l’augment de contagis de coronavirus a Catalunya.

Budó ha explicat que l’executiu català no només aprova mesures restrictives per limitar l’activitat, sinó que també impulsa mesures per ajudar els sectors afectats, i ha detallat que aquesta clàusula “regula el canvi imprevisible de circumstàncies als contractes”.

De la seva banda, Aragonès també ha detallat que el Govern obrirà una línia d’ajudes directes per als establiments del sector de la restauració que “tinguin més impacte en la facturació i tinguin la restauració com l’única font d’ingressos”, i comptarà amb una dotació inicial de 40 milions d’euros.

A més, impulsaran una línia d’avals extraordinaris per “cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini”, amb ajudes a partir de 12.000 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes