El Govern planteja aprovar una clàusula per ajornar el pagament de lloguer de comerços

Impulsaran una línia d'avals extraordinaris per "cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini", amb ajudes a partir de 12.000 euros

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat proposarà incorporar una clàusula en el Codi Civil català perquè els establiments comercials, com els bars i restaurants, que estiguin afectats per les restriccions aplicades per fer front a la pandèmia puguin ajornar el pagament del lloguer dels seus locals.

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica al costat del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Sàmper, en la qual el Govern ha informat que tanca l’activitat de bars i restaurants durant 15 dies a causa de l’augment de contagis de coronavirus a Catalunya.

Publicitat

Budó ha explicat que l’executiu català no només aprova mesures restrictives per limitar l’activitat, sinó que també impulsa mesures per ajudar els sectors afectats, i ha detallat que aquesta clàusula “regula el canvi imprevisible de circumstàncies als contractes”.

De la seva banda, Aragonès també ha detallat que el Govern obrirà una línia d’ajudes directes per als establiments del sector de la restauració que “tinguin més impacte en la facturació i tinguin la restauració com l’única font d’ingressos”, i comptarà amb una dotació inicial de 40 milions d’euros.

A més, impulsaran una línia d’avals extraordinaris per “cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini”, amb ajudes a partir de 12.000 euros.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Prohibit utilitzar el català en les comunicacions de València amb Catalunya i les Balears

El Tribunal Suprem (TS) ha desestimat els incidents de nul·litat de l'Advocacia de la Generalitat Valenciana i el sindicat STEPV-Iv contra la resolució de...

L'”Estat arriba tard i es queda curt” en la regulació de l’enaltiment del franquisme

La consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella, ha assegurat que l'"Estat arriba tard i es queda curt" en la regulació penal de...

Tremosa acusa el Govern espanyol de “mala gestió”

El conseller d'Empresa en funcions, Ramon Tremosa, ha acusat aquest dimecres el Govern espanyol de "mala gestió" de la crisi sanitària del coronavirus, i...

L’absolució de Trapero qüestiona encara més la presó de Quim Forn

L'ex-secretari general d'Interior de la Generalitat Cèsar Puig ha dit aquest dimecres sobre la sentència de l'Audiència Nacional que l'ha absolt juntament amb la...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca