El Govern planteja aprovar una clàusula per ajornar el pagament de lloguer de comerços

Impulsaran una línia d'avals extraordinaris per "cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini", amb ajudes a partir de 12.000 euros

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat aquest dimecres que la Generalitat proposarà incorporar una clàusula en el Codi Civil català perquè els establiments comercials, com els bars i restaurants, que estiguin afectats per les restriccions aplicades per fer front a la pandèmia puguin ajornar el pagament del lloguer dels seus locals.

Publicitat

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica al costat del vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el d’Interior, Miquel Sàmper, en la qual el Govern ha informat que tanca l’activitat de bars i restaurants durant 15 dies a causa de l’augment de contagis de coronavirus a Catalunya.

Budó ha explicat que l’executiu català no només aprova mesures restrictives per limitar l’activitat, sinó que també impulsa mesures per ajudar els sectors afectats, i ha detallat que aquesta clàusula “regula el canvi imprevisible de circumstàncies als contractes”.

De la seva banda, Aragonès també ha detallat que el Govern obrirà una línia d’ajudes directes per als establiments del sector de la restauració que “tinguin més impacte en la facturació i tinguin la restauració com l’única font d’ingressos”, i comptarà amb una dotació inicial de 40 milions d’euros.

A més, impulsaran una línia d’avals extraordinaris per “cobrir necessitats de liquiditat de tresoreria a curt termini”, amb ajudes a partir de 12.000 euros.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca