Rufián demana “menys Twitter i més reunions”

El portaveu d'ERC al Congrés evita posar data a la taula de diàleg i es mostra obert a negociar els PGE

Publicitat

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha vist “bé” la proposta que ha fet l’expresident de la Generalitat Quim Torra de cercar un “denominador comú” entre JxCat, ERC i la CUP sobre què fer si l’independentisme supera el 50% a les eleccions del 14-F. “Menys Twitter i més reunions”, ha afirmat Rufián aquest dimarts en roda de premsa al Congrés. D’altra banda, Rufián ha rebutjat posar data a la taula de diàleg i ha defensat que “el que és important és preservar la idea” perquè hi ha un “consens general” a la societat sobre la necessitat de dialogar i “fer política”. Sobre els pressupostos generals de l’Estat, el portaveu dels republicans a la cambra baixa ha afirmat que seria “irresponsable no escoltar, no parlar”.

“Hi ha poc marge per a la màgia amb la que ha caigut, està caient i caurà”, ha dit, i per això, s’ha mostrat obert a parlar amb l’executiu de Pedro Sánchez. “Això no ens fa menys independentistes, ens fa més útils”, ha assegurat. Tanmateix, Rufián ha insistit que la presència d’ERC en l’equació per als PGE és “absolutament incompatible” amb la de Cs.

“Irresponsabilitat” d’Ayuso

Rufián ha criticat “l’enorme irresponsabilitat” de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i ha assegurat que està “traficant amb la vida de la gent”. Tot i això, el portaveu d’ERC no ha aclarit si en l’hipotètic cas que el govern espanyol vulgui prorrogar l’estat d’alarma a Madrid hi donaria suport. Rufián ha recordat que ERC va intentar trobar alternatives a l’estat d’alarma quan es va aplicar arreu de l’Estat espanyol.

Publicitat

Moció de censura de Vox

Sobre la moció de censura de Vox, que es debatrà la setmana que ve al Congrés, Rufián ha dit que serà “poc edificant” i que va “més contra Casado que contra Sánchez”. “Escoltarem insults terribles” que l’única cosa que faran serà “enfangar encara més el terreny de joc”, ha lamentat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca