El PDeCAT plantarà cara a JxCat i el PNC

Rebutja que el PDeCAT sigui autonomista: "Volem un país nou, però no a qualsevol preu"

L’exconsellera d’Empresa, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dimarts que el PDeCAT es presentarà en solitari a les eleccions després de considerar que hi ha aspectes del partit que difereixen del projecte de JxCat, que lidera l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i del PNC, que encapçala Marta Pascal.

Publicitat

Així ho ha manifestat en una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press després que Chacón anunciés diumenge la seva voluntat de concórrer a les primàries del PDeCAT per ser la candidata a la Generalitat.

“Quan s’obren primàries és perquè es vol treballar en una candidatura i ser present a les eleccions amb una papereta pròpia”, ha dit Chacón, que ha deixat clar que no acceptaran cap proposta que comporti la dissolució del PDeCAT.

Així, ha descartat qualsevol possibilitat d’acord amb JxCat abans de les eleccions si posen com a condició que el PDeCAT desaparegui: “És com demanar que ens morim”.

Sobre què diferencia el PDeCAT de JxCat i el PNC, Chacón ha assegurat que aquests partits són els que han d’explicar per què no estan còmodes dins el PDeCAT perquè, segons ella, no s’han mogut dels seus posicionaments.

“A la senyora Pascal li hauríem de preguntar què li va incomodar tant per sortir del PDeCAT”, ha subratllat l’exconsellera, que va ser destituïda en l’última remodelació del Govern de l’ara expresident Quim Torra, la qual cosa va ser considerada una purga pel partit que presideix David Bonvehí.

Encara que Chacón ha recordat que el president de la Generalitat té la potestat de posar i retirar consellers, ha explicat que a una setmana de la destitució li van preguntar pel seu posicionament polític, i ha afegit que no té “cap motiu” per deixar el PDeCAT perquè se sent còmoda en aquest projecte.

També ha recalcat que el PDeCAT vol la independència però també el creixement econòmic de Catalunya, per la qual cosa no comparteixen que hi pugui haver una “confrontació permanent que paralitzi el país”.

“El PDeCAT volem un país nou, però no a qualsevol preu. No som un partit autonomista, som un partit independentista i no deixarem mai de reivindicar els nostres drets i llibertats”, ha assenyalat.

Per això, ha defensat la importància de reivindicar el model de societat i d’economia que vol el PDeCAT perquè, després d’admetre que la independència no és un objectiu immediat, considera que “mentrestant s’han de gestionar moltes altres qüestions”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes