Albiach veu amb bons ulls un pacte amb ERC i el PSC

Assegura que serviria per "donar resposta" als problemes de la gent

Publicitat

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, obre la porta a pactar amb ERC i el PSC a les eleccions del 14-F sempre que l’objectiu principal passi per “donar resposta” als problemes de la gent. Ho ha dit aquest dimarts al matí en una entrevista a TVE, on també ha negat rotundament que afronti als comicis com un plebiscit. “Estem escoltant des de Junts per Catalunya que es parla d’eleccions plebiscitàries i es demana que l’independentisme tingui el 50% dels vots, nosaltres ens preguntem per a què?” ha reblat. En aquest sentit, Albiach creu que és moment de buscar “grans consensos” per fer front a la crisi sanitària i social. “Volem que siguin unes eleccions on Catalunya comenci una nova etapa” ha subratllat.

Albiach ha apuntat que en cap cas vol que es repeteixin les eleccions del 2017, ni tampoc les del 2015. “Hem de parlar de propostes, d’economia, de transició ecològica i també de diàleg” ha enumerat. En aquest darrer punt, ha afegit que és important afrontar la situació de conflicte entre Catalunya i Espanya. “Des de l’Independentisme parlen de confrontació intel·ligent, nosaltres parlem de cooperació intel·ligent” ha remarcat. I és que segons la presidenta de CatECP, en el context actual és necessari “treballar conjuntament” i no dependre només d’un partit.

Pel que fa als pactes que puguin sorgir després de les eleccions, els Comuns no veurien inconvenient en governar de la mà d’ERC i el PSC, això sí, “programa a programa”. Així ho ha especificat la seva líder, qui també ha recordat que “no volen entrar al govern a qualsevol preu” i que la gent els vota i els paga “perquè resolguin els seus problemes”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca