Robles defensa que les institucions espanyoles han de ser intocables

"Si volem ser un país respectable no podem qüestionar les institucions"

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat, aquest dilluns, tant la figura de la monarquia parlamentària com la tasca de Felip IV, després de les crítiques de les últimes setmanes, i ha assenyalat que “un país respectable” no pot “qüestionar les institucions”.

Publicitat

“Aquesta Espanya ha de tenir una projecció internacional i per això no fem cap favor quan entrem en debat sobre les institucions”, ha declarat Robles, en una entrevista a la Cadena Cope, que ha recollit Europa Press.

Quan li han preguntat sobre les declaracions del vicepresident segon del Govern central, Pablo Iglesias, sobre el rei, la ministra ha reconegut que no ha parlat amb el líder de Podem sobre aquest assumpte.

Encara així, ha indicat que, tot i que “les opinions personals són molt respectables”, “en democràcia només valen les normes i les lleis, i no hi ha cap mena de dubte sobre què diu la Constitució”.

LA MONARQUIA PARLAMENTÀRIA, CLAU
En aquest sentit, ha indicat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, també “ha estat molt clar” sobre aquest assumpte. “La posició del Govern central és molt clara, de respecte absolut”, ha declarat, i ha indicat que la “peça clau”, al seu parer, “és la monarquia parlamentària que representa impecablement Felip VI”.

En l’entrevista, la responsable de Defensa s’ha referit també a l’article d’un diari suís en el qual es considerava Espanya com “un Estat fallit”, una qualificació que Robles respecta però no comparteix.

Segons ella, “a tot arreu hi poden haver crítiques”, però, segons ha explicat, Espanya té “un poder legislatiu, judicial i executiu eficient”. “Durant la pandèmia hem provat de salvar vides, amb els nostres errors, però jo he tingut oportunitat d’assistir a l’OTAN i a reunions internacionals en què es veu que Espanya és un país sòlid”, ha declarat.

La ministra opina que els espanyols són, “de vegades”, una “mica derrotistes”, però que els uneixen moltes coses, com “la ciència, la cultura i també la projecció internacional”. “Ens hem de sentir molt orgullosos d’Espanya”, ha conclòs.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca