El Gobierno reivindica que “la monarquia i Espanya són de tots”

Robles afirma que el govern espanyol té un compromís "absolut i total" amb el rei Felip VI

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat que el govern espanyol té un compromís “absolut i total” amb el rei Felip VI. “La nostra monarquia és una peça clau i essencial del sistema constitucional. Ens dona seguretat i una projecció internacional molt important magníficament representada per Felip VI”, ha dit aquest dilluns al matí, 12 d’octubre, en una entrevista a la ‘COPE’. Robles ha remarcat que “la monarquia i Espanya són de tots”, preguntada pel vídeo en defensa del monarca difós aquest cap de setmana en el qual prop de 200 persones clamen ‘Visca el Rei’. Hi han participat els líders de PP, Vox i Cs.

Publicitat

Segons Robles, la posició de l’executiu de Pedro Sánchez amb el sistema constitucional, que inclou la monarquia, és “molt clara”: De “respecte absolut i cert orgull”. “Hi ha opinions personals, aquestes opinions personals hi són però l’acció de govern i el govern com a tal ho té molt clar”, ha assegurat en referència als ministres d’Unides Podem.

La titular de Defensa ha destacat que cal respectar les institucions de l’Estat. “Si volem ser un país respectat i respectable no podem estar posant en qüestió constantment les institucions”, ha dit, ja que “exigeixen respecte” i la crítica quan és “desqualificació personal” ja “no resulta acceptable”.

En aquest sentit, Robles també ha defensat el poder judicial i la seva “independència”. Sobre la petició del jutge del ‘cas Dina’ d’obrir una investigació al Tribunal Suprem contra el vicepresident segon, Pablo Iglesias, Robles ha defensat la presumpció d’innocència i ha demanat no avançar esdeveniments.

La ministra ha reclamat “deixar que siguin els jutges els que dictin les resolucions” perquè “no és adequat” que hi hagi “judicis paral·lels”. “Em sento molt orgullosa del poder judicial” i confiada en el fet que “dictaran una resolució d’acord a dret”, ha dit, i ha insistit que cal deixar treballar els magistrats “amb rigor i serietat”. Robles ha dit que “creu profundament” en els jutges de la Sala Penal del Suprem.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca