El Gobierno reivindica que “la monarquia i Espanya són de tots”

Robles afirma que el govern espanyol té un compromís "absolut i total" amb el rei Felip VI

Publicitat

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat que el govern espanyol té un compromís “absolut i total” amb el rei Felip VI. “La nostra monarquia és una peça clau i essencial del sistema constitucional. Ens dona seguretat i una projecció internacional molt important magníficament representada per Felip VI”, ha dit aquest dilluns al matí, 12 d’octubre, en una entrevista a la ‘COPE’. Robles ha remarcat que “la monarquia i Espanya són de tots”, preguntada pel vídeo en defensa del monarca difós aquest cap de setmana en el qual prop de 200 persones clamen ‘Visca el Rei’. Hi han participat els líders de PP, Vox i Cs.

Segons Robles, la posició de l’executiu de Pedro Sánchez amb el sistema constitucional, que inclou la monarquia, és “molt clara”: De “respecte absolut i cert orgull”. “Hi ha opinions personals, aquestes opinions personals hi són però l’acció de govern i el govern com a tal ho té molt clar”, ha assegurat en referència als ministres d’Unides Podem.

La titular de Defensa ha destacat que cal respectar les institucions de l’Estat. “Si volem ser un país respectat i respectable no podem estar posant en qüestió constantment les institucions”, ha dit, ja que “exigeixen respecte” i la crítica quan és “desqualificació personal” ja “no resulta acceptable”.

En aquest sentit, Robles també ha defensat el poder judicial i la seva “independència”. Sobre la petició del jutge del ‘cas Dina’ d’obrir una investigació al Tribunal Suprem contra el vicepresident segon, Pablo Iglesias, Robles ha defensat la presumpció d’innocència i ha demanat no avançar esdeveniments.

Publicitat

La ministra ha reclamat “deixar que siguin els jutges els que dictin les resolucions” perquè “no és adequat” que hi hagi “judicis paral·lels”. “Em sento molt orgullosa del poder judicial” i confiada en el fet que “dictaran una resolució d’acord a dret”, ha dit, i ha insistit que cal deixar treballar els magistrats “amb rigor i serietat”. Robles ha dit que “creu profundament” en els jutges de la Sala Penal del Suprem.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca