COLUMNA SETMANAL

Bartomeu, aplica’t la democràcia

El passat 28 de setembre, un cop el Tribunal Suprem va confirmar la inhabilitació del president Torra, el FCBarcelona va emetre un comunicat on assegurava que la decisió era “desproporcionada” i “vulnerava greument la voluntat democràtica de la ciutadania expressada lliurement a les urnes”. El text, afegia, que el Club “sempre ha defensat” que el conflicte polític que viu Catalunya s’ha de resoldre “del diàleg polític i mai des de la seva judicialització”.

Dijous passat, vint-i-quatre hores després que es confirmés que la moció de censura superava els suports necessaris i assolia l’èxit històric de les 19.380, la Junta de Josep Maria Bartomeu va decidir judicialitzar un procés democràtic enviant cinc signatures a qui va instruir les diligències contra el procés, el tinent coronel Daniel Baena.

No ens horroritzarem ara pel tarannà hipòcrita i brut d’aquesta Junta. Coneixem tant aquesta deriva tòxica que denunciar-ho a hores d’ara és redundant. Així que, president Bartomeu i membres de la Junta -tots-, apliqueu-vos la lliçó demòcrata que vàreu demanar el 28 de setembre i posin data al referèndum de la moció. Oi que només han signat la moció 20.500 socis i sòcies i n’hi ha 90.000 que no ho han fet? Doncs mireu el calendari i ventilem-nos ràpid aquest procediment.

I els carrers no cremen

En condicions normals els carrers cada dia ens regalarien fotografies i escenes d'indignació. La manera amb la qual ens...

Ridiculitzar les creences dels altres

No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d'agost passat quan vaig explicar el...

Són tres partits, però sobretot són un moviment

Fa temps, massa, que l'independentisme va perdre la il·lusió i es va instal·lar en un carreró sense sortida on...

La presidència, l’examen periodístic i un nou govern que ja fa tard

La darrera vegada que vaig escriure fou el 16 de novembre, ja fa quatre mesos. Déu n'hi do. En...

La millor manera de defensar el català és parlant-lo

Fa anys que el català és en retirada en els espais socials dels joves, és visible, notori i fàcil...

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca