12-O, una festa sense voluntat de revisió

"Aquesta data va suposar l'origen de la construcció de les estructures colonials racistes que van servir per legitimar i justificar l'espoli, la violència i la destrucció de tota la riquesa i saber de molts territoris"

Publicitat

SOS Racisme Catalunya ha lamentat aquest dilluns la “deliberada falta de voluntat de revisió i restitució de les institucions que, any rere any, perpetuen aquesta concepció colonial i racista de la història” amb la celebració de la Festa Nacional el 12 d’octubre.

“Aquesta data va suposar l’origen de la construcció de les estructures colonials racistes que van servir per legitimar i justificar l’espoli, la violència i la destrucció de tota la riquesa i saber de molts territoris”, han sostingut en un comunicat.

En aquesta jornada, SOS Racisme Catalunya també farà autocrítica i reflexionarà sobre les “lògiques colonials que encara continuen presents”, especialment en les relacions entre nord i sud, i se sumen a la celebració del Dia de la Resistència Indígena en el seu lloc.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca