12-O, una festa sense voluntat de revisió

"Aquesta data va suposar l'origen de la construcció de les estructures colonials racistes que van servir per legitimar i justificar l'espoli, la violència i la destrucció de tota la riquesa i saber de molts territoris"

SOS Racisme Catalunya ha lamentat aquest dilluns la “deliberada falta de voluntat de revisió i restitució de les institucions que, any rere any, perpetuen aquesta concepció colonial i racista de la història” amb la celebració de la Festa Nacional el 12 d’octubre.

Publicitat

“Aquesta data va suposar l’origen de la construcció de les estructures colonials racistes que van servir per legitimar i justificar l’espoli, la violència i la destrucció de tota la riquesa i saber de molts territoris”, han sostingut en un comunicat.

En aquesta jornada, SOS Racisme Catalunya també farà autocrítica i reflexionarà sobre les “lògiques colonials que encara continuen presents”, especialment en les relacions entre nord i sud, i se sumen a la celebració del Dia de la Resistència Indígena en el seu lloc.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca