Torrent asegura que ell no cremaria fotos del rei

Defensa que cremar-les és llibertat d'expressió

Publicitat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que es cremin fotos del rei Felip VI com un acte de llibertat d’expressió, però ha assegurat que ell no ho faria: “Jo no ho faria. No em sento còmode ni cremant fotos, ni banderes, ni cap altre símbol”.

En una entrevista aquest divendres a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que la monarquia no és ben rebuda a Catalunya, el dia en què el rei i el president del Govern central, Pedro Sánchez, assisteixen a un acte del Barcelona New Economy Week (BNEW) a la capital catalana.

“Seria millor que la monarquia reflexionés sobre per què no és benvinguda a Catalunya”, ha instat Torrent, que ha assegurat que es tracta d’una institució corrupta i caduca, segons paraules seves, i ha retret al monarca el discurs que va fer el 3 d’octubre del 2017, després del referèndum de l’1-O.

Ha afirmat que el rei “com a mínim hauria de venir a demanar disculpes” a Catalunya, i ha sostingut que en aquest discurs hauria d’haver proposat una solució política al conflicte català, com el Regne Unit ho va fer amb Escòcia, segons ell.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca