Torrent asegura que ell no cremaria fotos del rei

Defensa que cremar-les és llibertat d'expressió

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat que es cremin fotos del rei Felip VI com un acte de llibertat d’expressió, però ha assegurat que ell no ho faria: “Jo no ho faria. No em sento còmode ni cremant fotos, ni banderes, ni cap altre símbol”.

Publicitat

En una entrevista aquest divendres a Ràdio 4 que ha recollit Europa Press, ha assegurat que la monarquia no és ben rebuda a Catalunya, el dia en què el rei i el president del Govern central, Pedro Sánchez, assisteixen a un acte del Barcelona New Economy Week (BNEW) a la capital catalana.

“Seria millor que la monarquia reflexionés sobre per què no és benvinguda a Catalunya”, ha instat Torrent, que ha assegurat que es tracta d’una institució corrupta i caduca, segons paraules seves, i ha retret al monarca el discurs que va fer el 3 d’octubre del 2017, després del referèndum de l’1-O.

Ha afirmat que el rei “com a mínim hauria de venir a demanar disculpes” a Catalunya, i ha sostingut que en aquest discurs hauria d’haver proposat una solució política al conflicte català, com el Regne Unit ho va fer amb Escòcia, segons ell.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca