“L’Estat ocupa Catalunya” cada cop que el monarca hi fa una visita

Maragall diu que el Rei i Sánchez "venen a escenificar la seva aparent amistat" després del xoc dels despatxos judicials

El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat l’abdicació del Felip VI en el dia en què el monarca visita Barcelona en un acte d’entrega d’uns premis econòmics en el marc de la Barcelona New Economy Week. Maragall ha criticat que l’Estat “ocupa Catalunya cada vegada que el Rei ha de venir a Catalunya”. En aquesta línia, ha descrit el monarca com un “rei bombolla”, que “s’ha d’amagar”: “No veu la ciutat, i la ciutat no el veu ni el reconeix”, ha afegit el dirigent republicà, que ha reivindicat que “Catalunya no té rei”. També ha lamentat que Barcelona “posa l’escenari” i l’Estat “la repressió i l’ocupació”.

Publicitat

Maragall també ha descrit Felip VI com un “rei paràsit” que “ve a xuclar de l’energia de l’economia catalana”, i ha demanat que el rei només trepitgi Catalunya si és “per demanar perdó per la repressió”.

El líder dels republicans a Barcelona ha criticat el discurs del 3-O i l’ha culpat de “decretar el final de qualsevol versió de pacte constitucional”.

Maragall també ha criticat la presència del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el monarca, i creu que es deu a una voluntat “d’escenificar l’aparent escena d’amistat entre ells” després de l’absència de Felip VI a l’entrega dels despatxos dels jutges. “Havia de fer-se perdonar”, ha dit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca