Cs vol que el Parlament agraeixi a Felip VI el discurs del 3 d’octubre de 2017

El grup taronja lamenta el veto del govern espanyol a la presència del rei a l'entrega de despatxos judicials

Publicitat

Cs ha presentat una proposta de resolució al Parlament amb la qual pretén que la cambra agraeixi a Felip VI el discurs que va fer el 3 d’octubre de 2017, en què va acusar el Govern de Carles Puigdemont de “fracturar” la societat catalana i no va fer cap referència als ferits per les càrregues policials durant la jornada del referèndum de dos dies abans. El grup taronja en lloa la “fermesa i compromís amb els drets i llibertats fonamentals de tots els catalans en garantir la permanència i la vigència de l’estat de dret i la Constitució”.

Per això, vol que el Parlament rebutgi els “atacs” a la monarquia “des de les més altes responsabilitats polítiques” i lamenta que el govern espanyol no permetés que Felip VI assistís a l’entrega de despatxos judicials que es va fer a Barcelona a finals de setembre. La iniciativa, que es debatrà a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI), també busca el compromís al “degut respecte a les institucions i especialment a la figura del rei Felip VI”, que encarna “la màxima expressió” de l’estat de dret, “garantia última i essencial dels drets i llibertats fonamentals de tots els ciutadans”, assegura Cs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca