La justícia europea desestima el recurs de cassació de Junqueras pel seu euroescò

Segons explica el tribunal no correspon al Parlament europeu comprovar el respecte del procediment que preveu el dret nacional en la matèria

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha desestimat aquest dijous el recurs de cassació de l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, per la interlocutòria que li va negar mesures cautelars contra la decisió del Parlament Europeu de declarar vacant el seu escó a l’Eurocambra i va rebutjar també mesures urgents per protegir la seva immunitat parlamentària.

Publicitat

En la interlocutòria d’aquest dijous, la vicepresidenta del TJUE Rosario Silva de Lapuerta considera que el Parlament Europeu no és competent per posar en qüestió la regularitat de la vacant de l’escó derivada de l’anul·lació del mandat, una decisió que deriva de l’aplicació del dret nacional per les autoritats nacionals.

Així, segons explica el tribunal amb seu a Luxemburg, no correspon al Parlament europeu comprovar el respecte del procediment que preveu el dret nacional en la matèria, perquè aquesta facultat correspon “exclusivament als òrgans jurisdiccionals nacionals competents”.

Tampoc no li correspon comprovar la conformitat amb el dret de la Unió, afegeix la interlocutòria, perquè aquesta qüestió també correspon als òrgans nacionals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes