Estrasburg condemna Espanya per l’ús “desproporcionat” de la força policial

El TEDH diu que l'Estat va vulnerar el dret de protesta d'una manifestant que va quedar incapacitada pels cops de porra durant la protesta contra les retallades

Publicitat

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per l’ús desproporcionat de la força policial contra una manifestant en una protesta per la crisi econòmica. En concret, l’alt tribunal europeu amb seu a Estrasburg ha dictaminat aquest dimarts que l’estat espanyol va vulnerar el seu dret de protesta perquè els cops de porra que va rebre i que la van deixar incapacitada en una manifestació a Valladolid el 2014 van ser desproporcionats. El TEDH assegura que l’ús de la força no estava justificat perquè la protesta va ser “pacífica” i l’afectada no va cometre cap delicte. Espanya haurà de pagar uns 248 euros com a compensació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca