Un jutjat anul·la una declaració de suport del Claustre de la UB als presos polítics

La magistrada considera que la universitat va vulnerar la llibertat ideològica i d'ensenyament

Publicitat

Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha anul·lat la declaració de suport de la Universitat de Barcelona als polítics independentistes presos i en contra de la “judicialització de la política”. El claustre de la UB va aprovar una declaració, acordada per totes les universitats catalanes, una setmana després de la sentència del Tribunal Suprem. Després d’un recurs que va rebre el suport de la fiscalia, ara un jutjat considera que aquesta declaració vulnera la llibertat ideològica, d’expressió i d’educació. A més, considera que la universitat forma part de l’administració pública i, per tant, ha de ser neutral, ja que no és una “institució de representació política”.

En la sentència, la magistrada considera que la universitat “no pot assumir com a pròpia una posició política determinada, i menys si aquesta és manifestament contraria a l’ordenament jurídic vigent”. De fet, la sentència assumeix les tesis de la fiscalia i dels demandants contra la UB i assegura que “la defensa del Claustre de la UB dels actes executats els últims mesos per forces polítiques que han ocupat les institucions autonòmiques, declarats en la seva majoria inconstitucionals i perseguits penalment per infringir aquesta neutralitat, no només són impugnables a la jurisdicció contenciosa-administrativa, sinó que dificulten el desenvolupament integral d’alumnes i professors”.

Per tot això, el jutjat obliga la UB a anul·lar la declaració institucional, a publicar la sentència a la seva web durant un mes i a pagar les costes judicials dels demandants fins a un màxim de 600 euros.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca