JxCat rebutja una coalició amb el PDeCAT

Segons Sànchez, a JxCat hi cap "tota persona que tingui un compromís amb la independència i vulgui ajudar a tirar endavant un projecte per a la reactivació econòmica"

Publicitat

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha negat aquest dilluns que mantinguin “converses oficials” amb el PDeCAT, que presideix David Bvnehí, i també ha rebutjat la possibilitat d’anar en coalició a les eleccions catalanes.

Així ho ha manifestat en una roda de premsa telemàtica en espera que el PDeCAT celebri aquest mateix dilluns a la tarda un Consell Nacional per valorar la situació i fer els primers passos cap als comicis, probablement en solitari.

Segons Sànchez, a JxCat hi cap “tota persona que tingui un compromís amb la independència i vulgui ajudar a tirar endavant un projecte per a la reactivació econòmica”.

En relació amb les sensibilitats ideològiques, considera que volen que totes es recullin en els seus partits i, en la seva opinió, així ho estableixen les ponències polítiques i organitzatives de la formació.

Publicitat

“Volem que dins de JxCat tothom es pugui sentir còmode, i la majoria de persones que han participat i defensat JxCat en anteriors eleccions continuaran incorporades en el coixí electoral i el suport social que tindrem a les urnes”, ha sostingut.

Quan li han preguntat si és viable una coalició amb el PDeCAT, Sànchez ho ha descartat perquè el que volen és “sumar persones, incorporar totes les tradicions de l’independentisme i sobiranisme” a JxCat.

“No ens plantegem cap coalició electoral ni cap acord amb cap formació”, ha deixat clar el secretari general de JxCat.

Denúncia de la marca

Després que el PDeCAT denunciés JxCat per l’ús de la marca electoral, Sànchez ha recordat que és una qüestió que està en un procés judicial, i que ja van expressar la seva opinió a la jutgessa que instrueix la demanda.

Malgrat tot, ha mostrat el seu convenciment que JxCat ha complert “amb tot el que la llei preveu”, per la qual cosa no dubta que estaran en les properes eleccions com un partit més.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca