COLUMNA SETMANAL

Espanya, capital de Madrid

En algun moment d’aquests darrers mesos Isabel Díaz Ayuso va deixar de presidir la Comunitat de Madrid per fer-se càrrec de la presidència del Gobierno. La manera amb la qual toreja, menysprea i regateja Pedro Sánchez és tan indissimulada que, si fos la presidenta de Catalunya, avui tindríem el país militaritzat, amb les casernes de la Guardia Civil i la Policia Nacional cridant ‘A por ellos’ i el monarca fent un missatge institucional per posar més llenya al foc.

Fa el que vol, com vol i perquè vol. I pot. Madrid no és la capital, és el país, per això es pot permetre arribar a un acord amb l’executiu espanyol i, vint-i-quatre hores després, dir que no el complirà. Perquè sap que les conseqüències són mínimes: ni perdrà les competències, ni el seu govern serà dissolt i, molt menys, serà inhabilitada. Estem parlant de Madrid, per l’amor de déu, aquestes mesures només s’apliquen quan a la diana hi ha les institucions catalanes.

I que quedi clar, no demano que apliquin cap de les mesures anteriorment esmentades. La pobra Ayuso no ha penjat cap pancarta per merèixer-se aquest cop a la seva institució. Senzillament me’n ric de la gran força que tenen les institucions de l’Estat. Aquelles que quan hi ha urnes troben 12.000 policies i 87 milions d’euros per imposar el seu ordre i que, quan el problema és de salut pública i esquitxa la capital, aleshores tot són crides a l’acord i el diàleg.

I els carrers no cremen

En condicions normals els carrers cada dia ens regalarien fotografies i escenes d'indignació. La manera amb la qual ens...

Ridiculitzar les creences dels altres

No soc sospitós de ser molt creient. Públicament va quedar clar el mes d'agost passat quan vaig explicar el...

Són tres partits, però sobretot són un moviment

Fa temps, massa, que l'independentisme va perdre la il·lusió i es va instal·lar en un carreró sense sortida on...

La presidència, l’examen periodístic i un nou govern que ja fa tard

La darrera vegada que vaig escriure fou el 16 de novembre, ja fa quatre mesos. Déu n'hi do. En...

La millor manera de defensar el català és parlant-lo

Fa anys que el català és en retirada en els espais socials dels joves, és visible, notori i fàcil...

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca