Per això no perdonem i, encara menys, oblidem

El tercer aniversari de l’1 d’octubre ha sigut exactament igual que la legislatura: trist i decebedor. Silenci institucional, quatre llençols vermells penjats a la façana de la Generalitat per recordar l’efemèride i moltes declaracions reivindicant el mandat de l’1-O.

Tinc entre cap i gens d’interès per comentar el paper que varen tenir ahir els representants independentistes. Ja ens coneixem el joc, quan hi ha una data amb forta connotació política -com l’11 de setembre i ara l’1 d’octubre- escalfen una mica l’ambient, recorden el mandat democràtic que han incomplert i s’emplacen a fer-lo realitat a les eleccions vinents -sempre a les vinents-. Només han passat tres anys.

El més interessant de la jornada d’ahir és el crit que més es repetia a les xarxes: ni oblit ni perdó. I sé que hi ha molt sentiment catòlic entre les files polítiques que ho perdona absolutament tot, com si això fos sinònim de ser millor persona. Tanmateix, si et colpegen per prohibir-te un dret i en cap moment, ningú, s’ha disculpat, aquí no hi ha res a perdonar.

Ni oblidem la reacció repressiva de l’Estat, ni perdonem els qui encara celebren que gràcies a la violència policial els catalans no varen poder decidir el seu futur polític en les condicions normals que ho faria un sistema democràtic del segle XXI.

Mecenes de la Nova Cultura

Si creus en un periodisme que analitza l'actualitat sense pressa, nosaltres som la teva revista. Fes-te mecenes de la nova cultura des de només 2€ al mes.