Per això no perdonem i, encara menys, oblidem

El tercer aniversari de l’1 d’octubre ha sigut exactament igual que la legislatura: trist i decebedor. Silenci institucional, quatre llençols vermells penjats a la façana de la Generalitat per recordar l’efemèride i moltes declaracions reivindicant el mandat de l’1-O.

Tinc entre cap i gens d’interès per comentar el paper que varen tenir ahir els representants independentistes. Ja ens coneixem el joc, quan hi ha una data amb forta connotació política -com l’11 de setembre i ara l’1 d’octubre- escalfen una mica l’ambient, recorden el mandat democràtic que han incomplert i s’emplacen a fer-lo realitat a les eleccions vinents -sempre a les vinents-. Només han passat tres anys.

El més interessant de la jornada d’ahir és el crit que més es repetia a les xarxes: ni oblit ni perdó. I sé que hi ha molt sentiment catòlic entre les files polítiques que ho perdona absolutament tot, com si això fos sinònim de ser millor persona. Tanmateix, si et colpegen per prohibir-te un dret i en cap moment, ningú, s’ha disculpat, aquí no hi ha res a perdonar.

Ni oblidem la reacció repressiva de l’Estat, ni perdonem els qui encara celebren que gràcies a la violència policial els catalans no varen poder decidir el seu futur polític en les condicions normals que ho faria un sistema democràtic del segle XXI.

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca