La llista unitària espanyolista cada cop més a prop

Fernández no descarta una coalició amb Cs però li "genera dubtes"

El president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest divendres que no descarta una coalició constitucionalista amb Cs, i diu que el PP està disposat a explorar aquesta fórmula si suma vots, tot i que li “genera dubtes”.

Publicitat

En una entrevista a TV3 que ha recollit Europa Press, quan li han preguntat per una possible coalició amb Cs de cara a les catalanes el febrer del 2021, Fernández ha dit que en aquests moments li genera interrogants: “Com interpretaria l’electorat una coalició Cs-PP?, perquè Cs en els darrers mesos està molt més prop del PSC que del PP”.

De tota manera, ha insistit que el PP defensa la col·laboració entre partits constitucionalistes, però que “el que s’ha de valorar en una coalició és si realment suma o no suma”.

D’altra banda, Fernández ha descartat del tot la possibilitat d’assistir a una coalició amb el PSC, perquè una coalició implica anar a les urnes amb unes sigles: “I barrejar les sigles del PSC amb el PP, jo crec que els electors poden acabar tenint un cacau important”.

“Per tant em sembla una frivolitat de Cs plantejar una coalició en aquests termes. Una cosa és col·laborar: ho vam fer el 6 i 7 de setembre de l’any 2017, hem estat capaços de trobar espais de col·laboració amb les forces constitucionalistes. Però una altra cosa és anar plegats a les urnes”, ha resolt.

Eleccions plebiscitàries

Sobre el caràcter de les eleccions del febrer del 2021, Fernández s’ha mostrat d’acord amb el plantejament d’ERC que “no seran eleccions plebiscitàries”, perquè –segons ell– en aquests moments l’electorat té altres coses sobre la taula.

“És a dir, la gent que legítimament es pugui sentir independentista sap perfectament que ara mateix aquest projecte no té cap mena de sortida i per tant, en conseqüència, no interpreten les eleccions com a plebiscitàries”, ha aclarit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca